Nie ste prihlásený   Prihlásenie  Registrácia
0 ks
0,00 €
   
  • Farba

    Vyberte farbu vína:

    Ako prvé, čo si na víne všímame, je jeho farba. Farbou vieme určiť spôsob výroby, vek vína a jeho štýl. Farba nám prezrádza aj rôzne chyby vína.

    Cukornatosť

    Cukornatosť vína:

    Obsah zvyškového cukru nám určuje druh vína a ovplyvňuje aj finálnu kombináciu s jedlom.

    Vôňa, aróma

    Vôňa, aróma vína:

    Aromatika vína je jeden z prvých prvkov ktorý nás ovplyvňuje, podľa vône sa vína rozdeľujú na :

    Kyselinky

    Kyselinky:

    Obsah kyseliniek vo víne je dôležitý pre sviežosť vína a jeho archivovanie. Vďaka kyselinkám vieme aj triediť rôzne druhy vín.

    Taníny

    Taníny:

    Táto látka je neodmysliteľnou súčasťou hlavne červeného vína a ovplyvňuje jeho robustnosť a aj dobu určenú na archiváciu.

    Telo

    Telo vína:

    Telom sa pri víne určuje jeho plnosť a výraznosť. Výraznejšie vína nie sú určené na bežné popíjanie a zväčša sa archivujú.

    Dochuť

    Dochuť vína:

    Dá sa opísať hlavne ku koncu, keď sa víno prehltne a doznieva jeho chuť. Je to dôležitá vlastnosť vína.

    Oblasť

    Oblasť pôvodu vína:

    Samozrejme pôvod hrozna a samotného vína nesmierne ovplyvňuje jeho vlastnosti a chuť.

 

Najpredávanejšie vína

 

Automatický someliér

Máte nejakú predstavu aké víno hľadáte, ale neviete ho nájsť?

Automatický someliér vám intuitívne filtruje vína a zobrazuje len tie, ktoré spĺňajú vaše požiadavky. Môžete si nastaviť viaceré kritériá, napr. cenovú hranicu posunutím dolného kurzora, farbu vína, či hľadáte suché alebo sladké víno, alebo z akej oblasti má pochádzať. Jednoducho prepínajte jednotlivé polia a označte v nich tie charakteristiky, ktoré u vína preferujete, vína ktoré spĺňajú vaše požiadavky sa automaticky nižšie zobrazujú.

 
Visa Visa Electron Verified by Visa MasterCard MasterCard SecureCode Maestro Diners Club Tatrapay Sporopay VUB eplatby Uniplatba PayPal Discover
Powered by Cyclone3 XUL CMS by Comsultia