Veľká noc je obdobím rodinných stretnutí, osláv a samozrejme vynikajúceho jedla. Na slovenských stoloch nechýbajú tradičné pokrmy ako údené mäso, hrudka, baránok, mazanec či rôzne druhy obložených mís. Aby bol veľkonočný stôl dokonalý, správny výber slovenského vína zohráva kľúčovú úlohu pri harmonizácii chutí. Ako teda správne skombinovať slovenské veľkonočné jedlá s domácimi vínami?

Ako pripraviť originálny PUNČ a iné horúce nápoje
Pripravili sme si pre vás pár tipov na výborné jesenné drinky, ktoré vás zahrejú v tomto krásne sfarbenom jesennom počasí. K čoraz dlhším večerom sa lahodný punč výborne hodí. Receptov na punč nájdete určite neskutočné množstvo.
Tradičné, kde používate kvalitný čaj, domáci karamel, čerstvé ovocie a dobré víno s rumom a ich prípravu môžete využiť na večerný program s priateľmi. Moderné recepty, kde jednoducho zmiešate kvalitné suroviny a za 3 minúty sú hotové.
Práve preto sme v spolupráci so slovenskou firmou mMMm Vlčie sirupy namiešali pár jednoduchých ale originálnych receptúr na punč, varené víno, ale aj teplý jablkový shot. Všetky si ich pripravíte jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia. Práve ich sezónny sirup Spicy sme použili ako náhradu za rôzne zmesy korenín na varené víno a punč.
TIP: Nikdy neprehrievajte na príliš vysoké teploty ktoré spôsobujú znehodnocovanie alkoholu.

Slivkový punč
Pripravíte ho jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia na 70°C. Ako ozdobu môžete použiť sušené jablká a slivky.
Čučoriedkový punč
Pripravíte ho jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia na 70°C. Ako ozdoba výborne pôsobí lyžička čerstvého alebo mrazeného lesného ovocia.


Reya Punč
Pripravíte ho jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia na 70°C. Na ozdobu sme použili čerstvý pomaranč a džem z lesného ovocia.
Hot Marsen apple
Pripravíte ho jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia na 70°C. Odporúčame podávať v objeme 0,05L ako teplý shot a dozdobiť sušeným jablkom a škoricovým cukrom.

Varené víno
Ak vám srdce plesá pri predstave šálky vareného vína, skúste ho opäť pripraviť so sirupom Spicy, ktorý nahradí rôzne koreniny, ktoré ste bežne používali.

Pripravíte ho jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia na 70°C. Ako ozdobu môžete použiť pomaranč a škoricu.
Ďalšie články

Koňaky ABK6, ktoré vznikajú pod rukami rodiny Francis Abécassis, opäť potvrdili svoju výnimočnosť a majstrovstvo vo výrobe Single Estate koňakov. Na prestížnej súťaži World Drinks Awards 2025 získali viacero významných ocenení, ktoré ich radia medzi absolútnu špičku vo svete destilátov. Francis Abécassis patrí medzi najväčších súkromných vlastníkov viníc v oblasti Cognac a jeho filozofia je jasná: výnimočný koňak vzniká iba vtedy, keď celý proces – od viniča až po fľašu – prebieha na jednom mieste. Tento dôraz na pôvod, terroir a remeselnosť sa odráža v každej kvapke koňakov značiek ABK6, ABECASSIS a REVISEUR.

Či už túto Veľkú noc varíte šunku alebo jahňacinu, pravdepodobne k jedlu budete podávať víno. Ponúkame vám niekoľko rýchlych a jednoduchých tipov, ktoré vám pomôžu vybrať si to správne víno.
Pripravte sa na veľkonočné sviatky s kvalitnými vínami zo Slovenska. Výber vín somelierky.

Pre Argentínu je Malbec Day veľkým sviatkom. Oslava vína, hudby a jedla. Wines of Argentina (WofA), inštitúcia zodpovedná za propagáciu vín z Argentíny vo svete, sa pripravuje na začiatok jednej z najglobálnejších kampaní Malbec Day (MWD). Už 15 rokov snažia pokračovať v upevňovaní pozície vín Malbec ako vlajkovej lode Argentíny.
AKCIA DO 20. 4.: Zľava na Malbecy -15% s kódom MALBEC v košíku