Posledný pred-prázdninový MasterClass, ktorý sa uskutočnil 12.júna, bol venovaný slovenskému vinárstvu z Devičia, Papillon – Víno od Francúza. Vinárstvo Papillon je pozoruhodný zjav na Slovensku. Nielen kvôli mimoriadnej kvalite vín, ale aj preto, že sa ho rozhodol založiť Francúz – David Papillon so svojou manželkou Darinou. Navyše na mieste, ktoré takmer vymizlo z mapy slovenských vinohradov. MasterClass viedli manželia Papillonovci so somelierom Corner & Co. Rasťom Šutákom.

Ako vyrobiť vínnu kyticu
Víno a kvety potešia vždy. Ukážeme vám však ako zabaliť víno netradične a vyčariť tak kyticu, ktorá rozhodne stojí za to.
Na vínnu kyticu sme použili červené víno Gérard Bertrand Coté des Roses, ktorého dno je vytvarované do podoby ruže. K dispozícii je aj v bielej a ružovej verzii.
Ponúkame vám návod ako rýchlo a jednoducho vyrobiť vlastnú vínnu kyticu, perfektný darček pre hostiteľku alebo hostiteľa akýchkoľvek sviatočných slávností, na ktorých sa zúčastňujete.
Zdroj inšpirácie: Hejdoll


Pomôcky (pre kyticu vína):
1. Pergamenový papier, ideálne v prírodnej farbe.
2. Stuha na viazanie kytice. Budete potrebovať asi 12-20 cm.
3. Fľaša vína! Dokonalosť sama v podobe vína Gérard Bertrand Cote des Roses, ktorej dno je tvarované do podoby ruže.
4. Zelené listy rôznych eukalyptov, sú cenovo dostupné a pekne pokrývajú fľašu.
5. Kvety. Použili sme amyrillis, je perfektný, pretože je slávnostný a ľahko sa aranžuje.


Postup (ako vyrobiť vínnu kyticu):
Rozložte papier a fľašu vína umiestnite blízko okraja, zdola nahor. Pridajte kvety a listy, aby ste zakryli fľašu. Začnite rolovať papier a postupne pridávajte viac zelene a kvetov. Uistite sa, že fľaša sa nehýbe a papier okolo hrdla je volnejší. Pokračujte v rolovaní fľaše a kvetov, kým fľaša nebude úplne zakrytá. Pootočte pergamenový papier na hrdle fľaše tak, aby bol zospodu pevnejší a fľaša sa dala ľahko uchopiť bez toho, aby sa zošmykla. Držte papier pevne na mieste, kým uviažete stužku.
TIP: Kyticu darujte veľmi opatrne. Môžete obdarovanému pošepkať, že je ťažšia, ako vyzerá.... :)


Darujte už hotovú Valentínsku kyticu Gérard Bertrand - trio vín za výhodnu cenu -10% nájdete na našom eshope.


Ďalšie články

Ružové vína, známe aj pod francúzskym názvom rosé, zažívajú v posledných rokoch obrovský nárast popularity. V teplých mesiacoch sú skvelým osviežením, no mnohí milovníci si ich vychutnávajú počas celého roka. V tomto článku sa pozrieme na slovenské ružové vína, ich špecifiká, porovnáme ich so svetovými vínami a ponúkneme vám tie najlepšie tipy.

Cider, známy aj ako jablčné víno, je osviežujúci alkoholický nápoj vznikajúci fermentáciou jablkovej šťavy. Jeho popularita rastie nielen v tradičných krajinách ako Veľká Británia či Francúzsko, ale aj na Slovensku. V tomto článku sa pozrieme na to, čo cider je, ako sa vyrába a predstavíme vám aj výnimočný taliansky aperitív Alpl Apfelcider.

Milovníci šumivých vín sa často stretávajú s pojmami Prosecco Spumante a Prosecco Frizzante, no nie vždy vedia, aký je medzi nimi rozdiel. Aj keď sa na prvý pohľad môžu zdať podobné, ide o dve odlišné kategórie šumivých vín s vlastnými špecifikami. Ak chcete vedieť, ktoré je pre vás to pravé, čítajte ďalej.