Veľká noc je obdobím rodinných stretnutí, osláv a samozrejme vynikajúceho jedla. Na slovenských stoloch nechýbajú tradičné pokrmy ako údené mäso, hrudka, baránok, mazanec či rôzne druhy obložených mís. Aby bol veľkonočný stôl dokonalý, správny výber slovenského vína zohráva kľúčovú úlohu pri harmonizácii chutí. Ako teda správne skombinovať slovenské veľkonočné jedlá s domácimi vínami?

Halloweenske čokoládové sušienky
Vyskúšajte recept na halloweenske čokoládové sušienky, ktorý je strašidelne chutný a jednoduchý na prípravu doma, takže máte dostatok času na prípravu party. Tieto čokoládové sušienky sú jemné zvnútra a chrumkavé zvonka a zdobené strašidelnými pavučinami nakreslenými na vrchu polevou z bielej čokolády. Urobte dojem na svojich hostí počas Halloweenu.
Jednoduchý recept na halloweenske čokoládové sušienky stelesňuje strašidelnú tému s bielymi čokoládovými pavučinami. Budú vyzerať tak dobre, že ich vy a vaši hostia takmer nebudete chcieť jesť. Nasekané vlašské orechy ukryté vo vnútri koláčikov dodávajú chrumkavý prvok prekvapenia.
Ingrediencie
• 190 g zmäknutého masla
• 230 g tmavej čokolády VENCHI Horká čokoláda 75%
• 3 veľké vajcia
• 1 lyžička vanilkového extraktu
• 250 g práškového cukru
• 80 ml kyslej smotany
• 180 g hladkej múky
• 1 lyžička soli
• 100 g nasekaných vlašských orechov
Dekoratívna poleva
• 50 g bielej čokolády VENCHI Biela čokoláda so slanými orieškami
Postup
1. Formu s priemerom 13 cm vyložte papierom na pečenie a aj boky. Predhrejte si rúru na 180° C. Na miernom ohni roztopíte tmavú čokoládu a maslo.
2. V inej miske vyšľaháte vajíčka, vanilku a cukor. Keď čokoládová zmes vychladne, zašľaháme do nej vajíčka s cukrom.
3. Potom pridajte múku, soľ a nasekané vlašské orechy, prilejte kyslú smotanu. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Cesto vylejte do vymastenej formy na pečenie.
4. Pečte v rúre asi 30 minút. Vrch by mal byť vysušený a a vnútro by mali byť mäkké.
Čas na prípravu polevy: Roztopte bielu čokoládu. Vložte bielu čokoládu do mikrovlnnej rúry na 30 sekúnd, potom premiešajte a opakujte, kým sa čokoláda nerozpustí. Polevu vložte do vrecúšok a počkajte, kým brownies úplne nevychladnú. Potom koláčiky ozdobte vzormi pavučiny.
Ďalšie články

Koňaky ABK6, ktoré vznikajú pod rukami rodiny Francis Abécassis, opäť potvrdili svoju výnimočnosť a majstrovstvo vo výrobe Single Estate koňakov. Na prestížnej súťaži World Drinks Awards 2025 získali viacero významných ocenení, ktoré ich radia medzi absolútnu špičku vo svete destilátov. Francis Abécassis patrí medzi najväčších súkromných vlastníkov viníc v oblasti Cognac a jeho filozofia je jasná: výnimočný koňak vzniká iba vtedy, keď celý proces – od viniča až po fľašu – prebieha na jednom mieste. Tento dôraz na pôvod, terroir a remeselnosť sa odráža v každej kvapke koňakov značiek ABK6, ABECASSIS a REVISEUR.

Či už túto Veľkú noc varíte šunku alebo jahňacinu, pravdepodobne k jedlu budete podávať víno. Ponúkame vám niekoľko rýchlych a jednoduchých tipov, ktoré vám pomôžu vybrať si to správne víno.
Pripravte sa na veľkonočné sviatky s kvalitnými vínami zo Slovenska. Výber vín somelierky.

Pre Argentínu je Malbec Day veľkým sviatkom. Oslava vína, hudby a jedla. Wines of Argentina (WofA), inštitúcia zodpovedná za propagáciu vín z Argentíny vo svete, sa pripravuje na začiatok jednej z najglobálnejších kampaní Malbec Day (MWD). Už 15 rokov snažia pokračovať v upevňovaní pozície vín Malbec ako vlajkovej lode Argentíny.
AKCIA DO 20. 4.: Zľava na Malbecy -15% s kódom MALBEC v košíku