POSTUP
1. Z hlávky kapusty vyrežeme hlúb. Celú hlávku vložíme do hrnca s vriacou vodou a krátko oblanšírujeme.
2. Potom kapustu vyberieme, vložíme ju do studenej vody a odstránime uvoľnené vonkajšie listy.
3. Takto sa nám podarí uvoľniť 1 -2 listy. Potom kapustu opäť ponoríme do vriacej vody a postup opakujeme, kým nezískame potrebný počet listov.
4. Ja som si na utierku naukladala 8 kapustových listov a nechala dôkladne vysušiť.
5. Premytú ryžu, mleté mäso, vajíčka a prelisovaný cesnak spolu zmiešame. Pridáme, soľ, čierne korenie, čili podľa chuti.
6. Cibuľu popražíme na bravčovej masti, pridáme sladkú papriku a postupne primiešame do mäsovo ryžovej zmesi.
7. Zmesou plníme kapustné listy. Tie neskôr dáme do hrnca a zalejeme paradajkovým pretlakom a vodou.
8. Spodok hrnca pokryjeme nenaplnenými kapustovými listami, ktoré nám zvýšili. Varíme zhruba 45 minút, respektíve dovtedy, kým mäso a ryža nezmäknú.
9. Podávame s varenými zemiakmi alebo chlebíkom. Ja som zvolila ako prílohu zemiaky s petržlenovou vňaťou preliate maslom.
10. Umyté a očistené zemiaky nakrájame na väčšie kúsky vložíme do osolenej vriacej vody a varíme asi 20 minút domäkka.
11. Na panvici rozpustíme kúsok masla, pridáme scedené zemiaky a nasekanú petržlenovú vňať.