Gruzínske vinárstvo Bruale úspešne nadväzuje na 8000 ročnú históriu výroby vín oblasti Kakheti. Ako hovoria ich autori, vína z Bruale nie sú len nápoj, ale aj spôsob života. Alebo " vína pre srdečnú konverzáciu."

Letné koktaily s ginom
Gin je bezpochyby jedným z najuniverzálnejších destilátov. Leto sa začína, vyťažte maximum z teplého počasia s jedným z našich ginových koktailov. Najlepšie letné koktaily od klasických až po jedinečné a osviežujúce.
Gin Fizz
Ingrediencie
• 60 ml gin Koval Dry Gin Organic 47%
• 45 ml čerstvo vytlačenej citrónovej alebo limetkovej šťavy
• 45 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
• 1 malý alebo stredný vaječný bielok, voliteľné
• 60 ml sódy
• citrónová kôra na ozdobu
Postup
Do šejkru nalejte gin, citrónovú šťavu, sirup a vaječný bielok (voliteľné). Dôkladne pretrepte bez ľadu asi 15 sekúnd, aby ste zaistili spenený vaječný bielok (ak používate).
Pridajte niekoľko kociek ľadu do šejkra a pretrepte. Nalejte do vychladeného pohára na čerstvé kocky ľadu. Zalejte sódovou vodou a ozdobte citrónovou kôrou.
Gin & Tonic
Ingrediencie
• 50 ml Gin Adamus Aquardente Bagaceria Organic 52%
• 200 ml toniku Erasmus Bond Botanical Tonic Water
Postup
Naplňte pohár ľadom. Ľad v pohári „otočte“ pomocou barovej lyžice. Vypustite prebytočnú vodu z pohára. Pridajte 5 cl Adamus Gin. Jemne pridajte 20 cl toniku Erasmus
French 75
Ingrediencie
• 30 ml ginu Fifty Pounds 43,5%
• 15 ml čerstvej citrónovej šťavy
• 15 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
• 120 ml Champagne Ayala Brut Majeur
Postup
V šejkri zmiešajte gin, citrónovú šťavu a sirup. Naplňte šejker ľadom a dobre pretrepte. Preceďte do vychladenej flauty a dolejte Champagne.
Negroni
Ingrediencie
• 30 ml ginu Toison Gin Handcrafted DRY GIN 47%
• 30 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
• 30 ml Campari Bitter 25%
• 2 kvapky Angostura® bitters
• pomarančová kôra na ozdobu
Postup
Všetky ingrediencie pridajte do šejkru s ľadom a miešajte, kým sa nespoja. Preceďte do pohára Riedel Rocks Glass a ozdobte kúskom pomarančovej kôry.
Tom Collins
Ingrediencie
• 45 ml ginu GINJOY 45%
• 30 ml citrónovej šťavy
• 15 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
• 90 ml sódy
• maraschino čerešňa na ozdobu
• plátok citróna na ozdobu
Postup
Nalejte citrónovú šťavu do pohára Collins. Pridajte sirup a miešajte. Naplňte pohár ľadom a pridajte gin. Dolejte do pohára sódu a premiešajte. Ozdobte kolieskom citróna a čerešňou maraschino.
Ďalšie články

Ak hľadáte talianske víno, ktoré spája modernosť s dostupnou cenou, vína Ca del Lago je skvelou voľbou. Táto talianska značka prináša výber vín z typicky talianskych odrôd a oblastí. Ponúka svieže biele, ľahké ružové aj plné červené vína s priaznivou cenou. V našom portfóliu nájdete vína, ktoré potešia milovníkov rôznych štýlov.

Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet