Halloween je za rohom, čo znamená, že je čas usporiadať strašidelnú párty. Pripravili sme pre vás niekoľko úžasných kokteilov inšpirovaných Halloweenom, ktoré ohromia vašich hostí. Poďte sa ponoriť do prípravy týchto šiestich jednoduchých halloweenskych koktailov pre dospelých.
Novinka Auténtico Nativo - rum z Panamy
Rum Autentico Nativo sa rodí v Paname a svoju podstatu získava zrením v sudoch po bourbone. Je vyrobený z miestnej cukrovej trstiny pestovanej v sopečnej pôde bohatej na minerály v oblasti Herrera v Paname. Tieto rumy sú známe svojou takmer dokonalou rovnováhou, čo je dôkazom jemného umenia master blendera Dona Pancho Fernandeza a Eduarda Pereza.
Panama
Cesta rumu Auténtico Nativo začína zberom cukrovej trstiny v Paname. Panama sa nachádza medzi Tichým oceánom a tropickým dažďovým pralesom v severnej časti s priemernými teplotami 27 až 35 stupňov. Drsnú krajinu lemuje takmer 500 riek. To dáva najlepšie podmienky pre pestovanie cukrovej trstiny.
To, čo odlišuje Autentico Nativo od iných, je jeho oddanosť tradičným technikám výroby rumu, pričom využíva miestne zdroje cukrovej trstiny a remeselné medené destilačné nádoby.
Výroba
Rum sa vyrába z ručne zbieranej cukrovej trstiny. Zámerom je extrahovať 100% šťavy z cukrovej trstiny, aby bola pripravená na fermentáciu. V procese fermentácie kvasinky premieňajú melasu na etylalkohol a ďalšie tajné zložky, výsledkom čoho je špeciálna receptúra.
Celý proces fermentácie trvá približne 3 dni, ale závisí to od vlastností konečného rumu. Rum sa destiluje v klasickom destilačnom kotly z medi a mosadze z roku 1922 v Las Cabras Distillery. Rum sa destiluje v kolónach s medenými platňami a kontinuálnou destiláciou.
Zrenie
Rum Nativo zreje v amerických sudoch z bieleho dubu po bourbone. Dubové sudy dodávajú rumu konečnú podobu, sú starostlivo vyberané podľa toho, ako prispievajú k výslednej farbe, vôni a chuti rumu. Používa sa iba 10% nových sudov, aby sa zachoval jedinečný profil a chuť. Anjelska daň v prvom roku je 12% v 2. a 3. roku 8% a opäť sa plní rumom z toho istého ročníka.
Koktail Cubata
Ingrediencie
• 35 ml Auténtico Nativo Special Reserve 15 y.
• 15 ml koly
• 60 ml Reya Prosecco
• plátok limetky
Postup
Rum Nativo, kolu a Prosecco postupne nalejte do vysokého pohára s ľadom. Ozdobte plátkom limetky.
Mango Perfecto
Ingrediencie
• 45 ml Auténtico Nativo Special Reserve 15 y.
• 30 ml mangovej šťavy
• ľad
Postup
Ľad vložte do šejkra, pridajte všetky ingrediencie a pretrepte cca 10 sekúnd. Hneď podávajte v pohári typu Margarita. Ozdobte plátkom manga.
Planter´s Punch
Ingrediencie
• 45 ml Auténtico Nativo Over Proof
• 8 ml Grenadíny
• 60 ml ananásovej šťavy
• sóda
• plátok pomaranča
Postup
Všetky suroviny nalejte do šejkra naplneného kockami ľadu. Dobre pretrepte. Precedíte do highball pohára naplneného kockami ľadu. Doplňte sódou a ozdobte plátkom pomaranča.
Ďalšie články
Prvý októbrový štvrtok sa uskutočnil Masterclass ôsmich červených vín ročníka 2021 z Bordeaux. Ročník 2021 sa považuje za klasický. Vďaka vysokej kvalite cabernetov, vína z 2021 chutia tak, ako sme ich dlho nepoznali. Ako povedal someliér Corner & Co. a Wineplanet.sk Rasťo Šuták: „Hoci hodnotenia vín naznačujú skvelý pomer ceny a kvality, potenciál pre archiváciu bude výborný“.
Likéry sú historickí potomkovia bylinných liečiv. Vyrábali sa vo Francúzsku už v 13. storočí, často ich pripravovali mnísi. Dnes sa vyrábajú po celom svete, bežne sa podávajú čisté, s ľadom, ku káve alebo v kokteiloch.
Francúzske slovo likér je odvodené z latinského liquifacere, čo znamená „rozpustiť“.
Likér slúži ako nevyhnutný doplnok takmer každého miešaného nápoja. K dispozícii je veľa príchutí likérov ako je čokoláda, káva, ovocie a orechy. Likéry môžu zvýrazniť chuť v miešanom nápoji a sú skvelým doplnkom koktailov.
AKCIA - Likéry -20% do 16. 10. 2024
BLOG: Koktaily s likérmi