Veľká noc je obdobím rodinných stretnutí, osláv a samozrejme vynikajúceho jedla. Na slovenských stoloch nechýbajú tradičné pokrmy ako údené mäso, hrudka, baránok, mazanec či rôzne druhy obložených mís. Aby bol veľkonočný stôl dokonalý, správny výber slovenského vína zohráva kľúčovú úlohu pri harmonizácii chutí. Ako teda správne skombinovať slovenské veľkonočné jedlá s domácimi vínami?

Obľúbené drinky z Prosecca
Prosecco používajú barmani pri príprave koktailov najmä v lete. Ako si však takýto drink pripraviť doma a prekvapiť hostí počas vašej letnej párty?
Ponúkame Vám pár osviežujúcich inšpirácii na prípravu drinkov z Prosecca Reya a Terra Serena.
Prosecco sa teší obrovskej popularite aj na veľkých svetových trhoch ako sú USA alebo Anglicko.
Nie len v Taliansku je veľmi populárne Prosecco, ktoré pochádza z oblasti Veneto. Zlaté bublinky miluje čoraz viac ľudí i na Slovensku a to najviac v lete. Pripravte si aj vy pre seba a vašich priateľov vynikajúce drinky so základom z Prosecca. Všetci vás budú milovať!
O tom, čo je Prosecco a odkiaľ pochádza sme písali v článku Prosecco nie je produkt, je to štýl! Všetky značky Prosecco nájdete tu.
Viete, ako zorganizovať dokonalú brunch party? Inšpirujte sa a zabodujte u svojich kamarátov s brunchom plným farieb a chutí.

Aperol Spritz - najznámejší letný drink na Slovensku
- 10cl Prosecco
- 4cl Aperol
- perlivá voda a plátky pomaranča
Bellini
- 10cl Prosecco
- 5cl broskyňové pyré a jeden plátok broskyne na ozdobu
Rossini
- 10cl Prosecco
- 5cl jahodového pyré a jahoda na ozdobu
Tintoretto
- 10cl Proseccco
- 5cl šťavy z granátového jablka
Mimosa
- 10cl Prosecco
- 10cl pomarančového džúsu a plátok pomaranča na ozdobu

Puccini
- 10cl Prosecco
- 5cl šťavy z mandarínok a plátok mandarínky na ozdobu
Barracuda
- 4,5cl zlatého rumu /Captain Morgan gold/
- 1,5cl Galliano /bylinný likér/
- 6cl ananásového džúsu
- limetková šťava
- doliať Prosecco
- anásového džúsu
Prosecco Mojito
- 50cl Prosecco
- 2 limetky
- 1 lyžica trstinového cukru
- 10 plátkov šalátovej uhorky
- mätové lístky
Ďalšie články

Koňaky ABK6, ktoré vznikajú pod rukami rodiny Francis Abécassis, opäť potvrdili svoju výnimočnosť a majstrovstvo vo výrobe Single Estate koňakov. Na prestížnej súťaži World Drinks Awards 2025 získali viacero významných ocenení, ktoré ich radia medzi absolútnu špičku vo svete destilátov. Francis Abécassis patrí medzi najväčších súkromných vlastníkov viníc v oblasti Cognac a jeho filozofia je jasná: výnimočný koňak vzniká iba vtedy, keď celý proces – od viniča až po fľašu – prebieha na jednom mieste. Tento dôraz na pôvod, terroir a remeselnosť sa odráža v každej kvapke koňakov značiek ABK6, ABECASSIS a REVISEUR.

Či už túto Veľkú noc varíte šunku alebo jahňacinu, pravdepodobne k jedlu budete podávať víno. Ponúkame vám niekoľko rýchlych a jednoduchých tipov, ktoré vám pomôžu vybrať si to správne víno.
Pripravte sa na veľkonočné sviatky s kvalitnými vínami zo Slovenska. Výber vín somelierky.

Pre Argentínu je Malbec Day veľkým sviatkom. Oslava vína, hudby a jedla. Wines of Argentina (WofA), inštitúcia zodpovedná za propagáciu vín z Argentíny vo svete, sa pripravuje na začiatok jednej z najglobálnejších kampaní Malbec Day (MWD). Už 15 rokov snažia pokračovať v upevňovaní pozície vín Malbec ako vlajkovej lode Argentíny.
AKCIA DO 20. 4.: Zľava na Malbecy -15% s kódom MALBEC v košíku