Veľká noc je obdobím rodinných stretnutí, osláv a samozrejme vynikajúceho jedla. Na slovenských stoloch nechýbajú tradičné pokrmy ako údené mäso, hrudka, baránok, mazanec či rôzne druhy obložených mís. Aby bol veľkonočný stôl dokonalý, správny výber slovenského vína zohráva kľúčovú úlohu pri harmonizácii chutí. Ako teda správne skombinovať slovenské veľkonočné jedlá s domácimi vínami?

Ružové drinky pre romantický večer
Využite príležitosť sviatku Valentína a urobte svojej polovičke výnimočný ružový drink. Prinášame pár inšpirácii a receptúr, budete k nim potrebovať ružový sirup Monin, ktorý podporí dokonalý efekt romantického koktejlu.
Inšpirujte se receptúrami Monin drinkov od našich someliérov a využite februárovú akciu na Monin Rose Sirup.
Sirup Monin Rosé s aromatickou, bylinkovou a kvetinovou príchuťou ruží poskytuje rýchly a jednoduchý spôsob, ako pridať vzrušujúcu novú chuť a ružový odtieň rôznym vašim ručne vyrábaným koktejlom, drinkom a limonádam.
Drink Kytica ruží
Tento ľahký, elegantný koktejl poteší v akomkoľvek čase.
40 ml gin
25 ml Monin ružový sirup
10 ml Monin Watermelon koncentrovaná príchuť
10 ml čerstvá citrónová šťava
100 ml ružové víno - Gérard Bertrand Coté des Roses
Ingrediencie nalejte do pohára s 2/3 ľadu.
Pridajte ozdobu a podávajte.
Ružový sirup MONIN bol vyvinutý tak, aby zachytil vôňu ruže, kráľovnej kvetov, má intenzívnu vôňu ružových lupeňov a úžasnú chuť. Ruže sú široko pestované pre svoju vôňu a bežne sa používajú v súčasnej kuchyni. Vytvorte si svoju vlastnú romantiku s MONIN Rosé a vymyslite si vynikajúce koktejly, jemne parfumované čaje a aromatické mliečne nápoje, ktoré rozhýbu zmysly.
Jahodové Rosé Frosé

20 ml Monin Rosé Sirup
40 ml ružového vína Karpatská Perla Jagnet Mini ROSÉ
10 ml vodky Kalinka 40 %
10 ml brusnicového džúsu
Ľad
Lupienky ruží na ozdobu
Naplňte servírovací pohár ľadom.
Nalejte ingrediencie do nádoby mixéra v uvedenom poradí.
Pridajte ľad zo servírovacieho pohára.
Mixujte do hladka.
Nalejte späť do servírovacieho pohára.
Pridajte lupienky ruží a podávajte.
Ružové bublinky

25 ml Monin Sirup Rosé
100 ml Prosecco
40 ml gin
Jahoda a lupienok ruže
Nalejte ingrediencie do servírovacieho pohára v uvedenom poradí
Pridajte ľad, jahody a lupienky ruží a podávajte.
Skúste ako teplý drink:
35 ml Monin Sirup Rosé
200 ml vriaca voda
10 ml citrónová štava
40 ml gin
Ďalšie články

Koňaky ABK6, ktoré vznikajú pod rukami rodiny Francis Abécassis, opäť potvrdili svoju výnimočnosť a majstrovstvo vo výrobe Single Estate koňakov. Na prestížnej súťaži World Drinks Awards 2025 získali viacero významných ocenení, ktoré ich radia medzi absolútnu špičku vo svete destilátov. Francis Abécassis patrí medzi najväčších súkromných vlastníkov viníc v oblasti Cognac a jeho filozofia je jasná: výnimočný koňak vzniká iba vtedy, keď celý proces – od viniča až po fľašu – prebieha na jednom mieste. Tento dôraz na pôvod, terroir a remeselnosť sa odráža v každej kvapke koňakov značiek ABK6, ABECASSIS a REVISEUR.

Či už túto Veľkú noc varíte šunku alebo jahňacinu, pravdepodobne k jedlu budete podávať víno. Ponúkame vám niekoľko rýchlych a jednoduchých tipov, ktoré vám pomôžu vybrať si to správne víno.
Pripravte sa na veľkonočné sviatky s kvalitnými vínami zo Slovenska. Výber vín somelierky.

Pre Argentínu je Malbec Day veľkým sviatkom. Oslava vína, hudby a jedla. Wines of Argentina (WofA), inštitúcia zodpovedná za propagáciu vín z Argentíny vo svete, sa pripravuje na začiatok jednej z najglobálnejších kampaní Malbec Day (MWD). Už 15 rokov snažia pokračovať v upevňovaní pozície vín Malbec ako vlajkovej lode Argentíny.
AKCIA DO 20. 4.: Zľava na Malbecy -15% s kódom MALBEC v košíku