USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE

Sieste zadarmo

Blog on topic Párovanie vína a jedla

Leave topic

Pstruh s bazalkovo-zamiakovým pyré a TIP na víno

09. 12. 2022

Každý z nás sa teší na Vianoce. Víno je lahodným doplnkom každého jedla a môže byť výborným spoločníkom, ako ešte viac pozdvihnúť vianočné sviatky.

Lenka si pre vás pripravila pstruha s bazalkovo zemiakovým pyré a grilovanou cuketou. K nemu odporúčame biele víno odrody Silvánske zelené z vinárstva Karpatská Perla.

Read more >

Vína k vianočnej pohode

01. 12. 2022

Každý z nás sa teší na Vianoce. Aspoň na chvíľu utiecť z pracovného kolotoča, zastaviť a ponoriť sa hlbšie do svojho vnútra. Konečne mať čas tráviť spoločné chvíle s rodinou a s priateľmi. A práve vtedy je ten správny čas otvoriť si víno, ktoré ste si odložili na ten „správny čas“.

Inšpirujte sa výberom vín od našej someliérky.

Read more >

Teľacie kocky na červenom víne a TIP na víno

18. 10. 2022

Teľacie i jahňacie mäso sa po dlhej dobe znova začína objavovať nielen v jedálnych lístkoch reštaurácií, ale i v našej kuchyni. Konečne je opäť dostupné i v obchodoch. Teľacie mäso je veľmi zdravé a ľahko stráviteľné a je i skvelou alternatívou k hovädziemu mäsu. Lenka pripravila teľacie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou. K nemu odporúčam červené víno La Renacida 2019.

Read more >

Bravčová panenka na slivkovej omáčke a TIP na víno

27. 09. 2022

Bravčová panenka momentálne patrí k najviac populárnym druhom mäsa. Mnohí tvrdia, že je najdelikátnejšia. Ide vlastne o sviečkovicu, ktorá má minimum tuku a vďaka správnej príprave dokáže byť šťavnatá a jemná. Výborná je len tak narýchlo opečená na panvici. Lenka pripravila bravčovú panenku so slivkou omáčkou a pečenými zemiakmi na rozmaríne. K tejto úprave odporúčam červené víno z Talianska z vinárstva Elena Walch Selezione Lagrein 2021.

Read more >

Rizoto z pečenej tekvice Hokaido a TIP na víno

20. 09. 2022

Tak ako jesenná príroda hýri farbami, tak i naše jedlo na tanieri by malo byť farebnejšie a sezónne. Tekvica hokkaido je symbolom jesene a má univerzálne využitie v našej kuchyni. Lenka použila pečenú hokkaido tekvicu do rizota a osviežila ho čerstvým ovčím syrom. K nemu odporúčam ružový Crémant d´Alsace Brut Rosé z vinárstva Pierre Sparr.

Read more >

Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov

14. 09. 2022
Pomaly sa vonku ochladzuje a do našich domovov prichádza vôňa a chuť jesene. Naši slovenskí vinári vám prezradia, aký jesenný pokrm si radi pripravia…
Read more >

Mini malinový cheesecake a TIP na víno

22. 08. 2022
V lete prirodzene siahneme po ľahkom dezerte s čerstvým ovocím. Momentálne v záhradách dozrievajú červené maliny. Lahodné a svieže spojenie malín…
Read more >

Antipasti a TIP na víno

18. 08. 2022
Leto ešte nekončí. Ak chystáte s priateľmi letnú párty, nechajte sa inšpirovať receptom od Lenky na rýchle a farebné, talianske antipasti. A…
Read more >

Explore topics

Most read

Read Taste & Enjoy

 

Italy
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovakia
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.