Bryndzovo smotanový podplamenník a TIP na víno Fundus Regius
22. 09. 2023Návrat k tradičným, slovenským jedlám. Bryndza či slanina by veru nemali chýbať v našej domácnosti. Lenka pripravila výborný bryndzovo smotanový podplamenník nazývaný i „slovenská pizza.“ A k tradičnému jedlu vyberám „netradičný, oranžový“ Rizling rýnsky zo slovenského vinárstva Fundus Regius.
Nové slovenské vína v portfóliu - Fundus Regius a Papillon
20. 09. 2023Pravidelne meníme ponuku vín od slovenských i zahraničných vinárov. Ochutnajte výnimočné cuvée z východoslovenskej oblasti z vinárstva Fundus Regius a tiež zaujímavú novinku z BIO vinárstva Papillon Víno od Francúza.
Nový blog: Ročník 2023 slovami slovenských vinohradníkov a vinárov
Kávové koktaily s Lavazzou
20. 09. 2023Hoci je káva pre väčšinu ľudí každodennou rutinou, hrá významnú úlohu aj v barmanstve. Svet kávových kokteilov zahŕňa nadčasové klasiky, ale aj moderné recepty. Ak ste milovníkom kávy, musíte vyskúšať tieto kávové koktaily na báze kávy Lavazza!
Káva Lavazza vďaka svojej vynikajúcej kvalite, inováciám, pokroku a zodpovednému podnikaniu sa rozšírila do celého sveta. Ročne svojim zákazníkom servíruje vyše 27 miliárd šálok kávy.
Talianske a slovenské Frizzante sú stále populárnejšie
18. 09. 2023V posledných rokoch sa s pojmom Frizzante stretávame aj na etiketách slovenských vín. Trend výroby a pitia Frizzante k nám prichádza najmä z Talianska, ale aj z Nemecka, Rakúska a Moravy. Tento typ vína oceňuje predovšetkým mladá generácia.
Označenie Frizzante pochádza z taliančiny a po slovensky znamená „jemne perlivé“. V Taliansku je Frizzante tradične prívlastkom Prosecca.
Ročník 2023 slovami slovenských vinohradníkov a vinárov
14. 09. 2023Ročník 2023 preveril našich vinohradníkov. Potrápilo ich hlavne počasie. Teplo a veľa zrážok spôsobilo vysoký tlak chorôb, najmä perenospóry, múčnatky, ale objavila sa aj biela hniloba. Potvrdilo sa, aká dôležitá je poloha vinohradov, odrodová skladba, ale hlavne veľká starostlivosť vinohradníka o vinič. Vinohrady v ekologickom režime ľahšie odolali nástrahám počasia. I keď úroda bude podľa slov slovenských vinohradníkov a vinárov nižšia, ale o to kvalitnejšia.