HalloWine -35%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Práve prebieha inventúra skladu. Všetky objednávky budú expedované od 6. októbra 2025. Do tohto dátumu je blesková zásielka pozastavená. Ďakujeme za pochopenie.

Kuracia rolka plnená kozím syrom, sušenými paradajkami a bazalkou - RECEPT a tip na víno

Kuracia rolka plnená kozím syrom, sušenými paradajkami a bazalkou - RECEPT a tip na víno

Keďže vonku máme leto v plnom prúde, s Lenkou pokračujeme v príprave ľahkých letných jedál. Dnes to bude plnená kuracia rolka s omáčkou zo sušených paradajok a tarhoňou a k nej som pre vás vybrala biele víno z vinárstva Rothschild.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu


Kuracia rolka plnená  kozím syrom, sušenými paradajkami a bazalkou podávaná s tarhoňou a s omáčkou so sušených paradajok

 

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 2 ks 

Suroviny
2 ks  kuracie prsia
olivový olej 
soľ , čierne korenie 
čerstvá bazalka
10 kúskov sušených paradajok (v náleve)
100 g kozieho  mäkkého syra 
150 ml vody 
250 ml smotana na šľahanie 
50 g Grana Padano
1 x šálka tarhone 

Postup

1.  Sušené paradajky 5 ks a bazalku nakrájame na malé kúsky spolu s kozím syrom, okoreníme s čiernym korením spolu všetko v miske dobre premiešame.

2.  Kuracie prsia umyjeme, vysušíme papierovou utierkou a pozdĺžne rozrežeme.

3.  Následne ich jemne naklepeme asi na hrúbku 1-1,5 cm okoreníme, osolíme z oboch strán.

4.  Do stredu položíme zmes syra, sušených paradajok  s bazalkou, zrolujeme a uzavrieme špáradlom.

5.  Na panvici na rozpálenom oleji  rolky sprudka osmažíme, po 4 minútach  zalejeme s vodou a necháme 15 minút dusiť.  

Omáčka so sušených paradajok 

Paradajky nakrájame na tenké pásiky na rozohriatej  panvici chvíľu restujeme. Keď budeme cítiť vôňu, pridáme smotanu a necháme zovrieť a nakoniec primiešame syr Grana Padano. Chvíľu spolu povaríme a s ponorným mixérom rozmixujeme. 

Príprava tarhone 

V hrnci si necháme rozhorúčiť trochu olivového oleja a pridáme 1 šálku tarhone, každú minútu premiešame a po 5 minútach zalejeme horúcou vodou z kanvice 1cm nad tarhoňou, znížime teplotu na minimum a dusíme pod pokrievkou 10 minút, resp. pokým sa voda nevyparí.

Sevírovanie

Z rolád vytiahneme špáradlá a nakrájame ich na kolieska, polejeme omáčkou a podávame s tarhoňou. 
 

Someliérka odporúča vhodné víno 

Kuracie mäso je veľmi populárne a existuje veľmi veľa receptov, akým spôsobom ho pripraviť alebo naplniť. K plnenej kuracej rolke s kozím syrom, sušenými paradajkami a bazalkou podávanej s tarhoňou a omáčkou zo sušených rajčín som vybrala biele víno z Francúzska z oblasti Bordeaux z vinárstva Rothschild. Chardonnay s jemne ovocno krémovou štruktúrou a sviežou kyselinkou ideálne doplní tento letný pokrm.

Odporúčanie someliérky:

Rothschild Pays d'Oc Varietals Chardonnay 2019 

Biele víno - suché - Francúzsko - Chardonnay

Slamovo žltá farba vína. Vôňa je intenzívna a komplexná s jemnou stopou broskýň a kvetov s tónmi praženými mandlí a orechov. Chuť je živá a svieža, ponúka množstvo bieleho ovocia sprevádzané chlebovou kôrkou v závere. Pozrieť víno na eshope.

Vinárstvo Rothschild

Mouton Cadet je populárnou značkou pre cenovo atraktívne vína z oblasti Bordeaux. Vznikla v prvej polovici 20. storočia ako reakcia na sériu komplikovaných ročníkov, ktoré sa nemohli predávať ako prvé víno. Otcom myšlienky bol Baron Philippe de Rothschild. Víno sa vyrába z hrozna, ktoré pochádza z celej oblasti Bordeaux.  V súčasnosti sa považuje za najúspešnejšiu značku v tejto oblasti. Celosvetovo sa predá približne 15 mil. fliaš ročne.
 

Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno odporučila someliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.