Vedeli ste, že na južnej Rhône je len jedna apelácia, kde sa môžu vyrábať suché vína z jednej odrody? Zaujíma vás dôvod, prečo vína z južnej Rhôny stoja oveľa menej než napr. vína z Burgundska a pritom majú porovnateľnú kvalitu? Alebo túžite ochutnať jeden z najlepších Tavelov v súčasnosti? To všetko a ešte niečo na viac ste sa mohli dozvedieť počas novembrového semináru „Vína južnej Rhôny“, ktorý bol pripravený v spolupráci s Asociáciou Somelierov Slovenskej Republiky.
Nové vína REYA Elementa
REYA je privátna značka spoločnosti Corner už niekoľko rokov. Záujem o tieto vína u zákazníkov rastie. Postupne v roku 2020 vznikla rada REYA Organica, cenovo prístupné vína s certifikátom bio kvality. Teraz prichádza na trh ďalšia rada REYA Elementa.
AKCIA - teraz vína Elementa v novoročnej akcii -23%, len do 20. 1. 2023.
V rámci uvedenia novej rady vín REYA Elementa sme vyspovedali Mariána Kubisa, obchodného riaditeľa pre segment Horeca. Elementa symbolizuje základnú radu vín, ktorú charakterizuje čistá grafická línia. Na etikete sú zobrazené rôzne prvky, grafické elementy, pripomínajúce strapce hrozna.
Ako vznikla rada vín Reya Elementa?
„Rada Reya Elementa vznikla ako potreba klientov na lacnejšiu radu vín určených predovšetkým pre gastro segment, k rozlievaniu v podnikoch a pre kongresy. Počas covid krízy nastal všeobecný pokles predaja vín v gastro prevádzkach, spoločnosť Corner na to musela pružne reagovať. Preto prinášame na trh vína, ktoré majú výborný pomer ceny a kvality.“
Popíšte nám v skratke tieto vína, pre koho sú určené, cieľová skupina?
„Cieľovou skupinu sú kongresové hotely, ale aj segment B a C, to znamená gastro prevádzky na sídliskách, pizzerie. Radi by sme oslovili i túto početnú skupinu klientov. Reya Elementa sú akostné, jednoodrodové vína zo slovenských vinohradov. Majú šrobovací uzáver pre ľahkú manipuláciu v prevádzkach. Na Slovensku máme 12 000 klientov, s našimi produktami sa vieme dostať maximálne do 2 000 prevádzok, ktoré predstavujú A-čkové prevádzky.“
Predstavte nám víziu a ciele tejto značky
„Reya je naša privátna značka, ktorá vznikla na mieru požiadavkám zákazníkov a pramení z dlhoročných skúseností z gastronómie a distribúcie vína. Vína sa starostlivo selektujú a pochádzajú z rôznych vinohradníckych regiónov zeme. Zo Slovenska je to aktuálne bio rada vín Reya Organica a nová rada Reya Elementa. Pri tejto novej rade sa snažíme získavať nové príležitostí na gastro trhu v nižšom segmente klientov. Prinášame štyri vína Reya Elementa. Dve biele suché vína odrôd Rizling vlašský a Tramín červený, jedno ružové víno z odrody Frankovka modrá a červené z odrody Svätovavrinecké. Reya Elementa sú slovenské vína, týmto spôsobom tiež podporujeme slovenských vinárov a naše vinohrady.“
Ďalšie články
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.




