Blog on topic Slovenské vinárstva
Leave topicAko sa vyrába tokajské víno
14. 08. 2019Tokajská vinohradnícka oblasť je jedinečná vďaka svojej polohe a zloženiu pôdy. Rozprestiera sa na juhozápadných výbežkoch Zemplínskych vrchov na území s rozlohou 907 hektárov. Pôdu tvoria horniny sopečného pôvodu, ktoré dobre absorbujú teplo.
Tokaj je nielen najmenšou vinohradníckou oblasťou na Slovensku, ale i vo svete, a zároveň jednou z piatich oblastí sveta, kde je možné dopestovať hrozno na výrobu prírodne sladkého vína.
Zoznámte sa s vinárom - Vinárstvo Ostrožovič
07. 08. 2019Od roku 1990 píšu svoj vínny príbeh manželia Ostrožovičovci v najmenšej vinohradníckej oblasti Slovenska, v Tokaji.
Prečítajte si náš rozhovor s charizmatickým Jarom Ostrožovičom a nadýchnite sa tokajskej vône a atmosféry.
Vína Ostrožovič nájdete v našom eshope.
Degustácia vína v Karpatskej Perle
11. 07. 2019Karpatská Perla patrí už viac ako 20 rokov k tomu najlepšiemu zo slovenského vinohradníctva a vinárstva. Vycestovali sme priamo do Šenkvíc a ochutnávali tie najlepšie vína z vinárstva Karpatská Perla. Prečítajte si článok z degustácie s názvom Rozhovory, kde sa ochutnáva 10 vín pre 10 ľudí so someliérom Rasťom Šutákom.
BIO vína na Slovensku
21. 06. 2019BIO - v dnešnej dobe často skloňované slovo. Dáva nádej, že výrobky označené jeho ekvivalentmi majú zdravší prístup pri ich produkcii. Média propagujú zdravý štýl a BIO kvalitu, to platí i vo svete vína.
Ríbezľové víno získalo zlatú medailu
24. 05. 2019Slovenské ovocné vína sú oceňované po celom svete. Jedným z príkladov sú vína vinárstva Miluron, ktoré nedávno získali krásne ocenenia.
Už ste objavili pozitívny vplyv ríbezľáku na zdravie?