Ak hľadáte talianske víno, ktoré spája modernosť s dostupnou cenou, vína Ca del Lago je skvelou voľbou. Táto talianska značka prináša výber vín z typicky talianskych odrôd a oblastí. Ponúka svieže biele, ľahké ružové aj plné červené vína s priaznivou cenou. V našom portfóliu nájdete vína, ktoré potešia milovníkov rôznych štýlov.

Výhody Iberskej šunky pre naše zdravie
Pyrenejská šunka je súčasťou kultúry Španielska, spôsobu stravovania a stravy. A je to oveľa kompletnejšia a prospešnejšia potravina pre naše zdravie, ako si mnohí myslia. Všeobecne povedané, je bohatá na bielkoviny, bohatá na vitamíny B1, B6, B12 a kyselinu listovú. Prečítajte si viac o zdravotných prínosoch iberskej šunky a ochutnajte našu novinku z Dehesa Baron de Ley.
1. JEJ TUK JE VO VÄČŠOM POMERE AKO KYSELINA OLEJOVÁ
Zo všetkých mastných kyselín, ktoré má 100% žaluďom kŕmená iberská šunka, ako je tá naša od Dehesa Barón de Ley, viac ako 60% tvorí kyselina olejová : druh „tuku“ prospešný pre naše zdravie . A veľmi jednoduchým spôsobom nám pomáha znižovať zlý cholesterol zvýšením hladín dobrého cholesterolu.
2. MÁ VEĽKÉ MNOŽSTVO KVALITNÝCH BIELKOVÍN
Až tak, že ide o jednu z potravín s najvyššou úrovňou koncentrácie bielkovín, aká existuje. Ak naservírujete jedlo so 100 gramami 100% iberskej šunky kŕmenej žaluďmi, zistíte, že viac ako 40 gramov sú veľmi kvalitné bielkoviny. Poďte, konzumáciu nadmerného červeného mäsa môžete dokonale nahradiť dobrým tanierom iberskej šunky. Okrem toho, ako sme už spomínali, je bohatá aj na vitamíny a minerály.
Predávame ho narezaný nožom a vákuovo zabalený v obálkach, takže stačí otvoriť a vychutnať si.
Ochutnajte Jamón Ibérico z Dehesa Barón De Ley

3. PYRENEJSKÁ ŠUNKA MÁ VEĽA ŽELEZA
Vedeli ste, že železo je najviac zastúpený minerál v iberskej šunke? A že len šošovica pred varením má viac železa ako toto jedlo ? A ako pochopíte, medzi surovou šošovicou a tanierom iberskej šunky sa nedá porovnávať.
V skutočnosti analýzy vykonané na iberských šunkách kŕmených žaluďmi a šunkami s návnadou ukazujú, že konzumácia iberskej šunky poskytuje až 45 % odporúčaného príjmu železa pre španielsku populáciu mužov a 23 % pre ženy (s vyššími potrebami. metabolizmu železa), podľa Andalúzskeho technologického centra sektora mäsa (Teica), v spolupráci s Inštitútom výživy a potravinovej technológie (INYTA) Univerzity v Granade, pripraveného v roku 2017.
4. MÁ VYSOKÚ HLADINU TRYPTOFÁNU NA ZNÍŽENIE NAPÄTIA A ÚZKOSTI
Ďalšou z jej hlavných vlastností je, že má veľmi vysoké hladiny tryptofánu (aminokyselinový prekurzor serotonínu, hormónu šťastia ), iberská šunka pôsobí ako akési „prírodné antidepresívum“, ktoré je nesmierne prospešné pre našu náladu. No, kto sa necíti trochu rozveselený tanierom dobrej 100% iberskej šunky kŕmenej žaluďmi ?
Toto sú hlavné zdravotné prínosy konzumácie iberskej šunky, ale, samozrejme, hlavný je pôžitok, ktorý nám prináša!


Ďalšie články

Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet

Slovensko síce patrí medzi menšie vinohradnícke oblasti v rámci Európy, no napriek tomu ponúka pestrosť. Šesť vinohradníckych oblastí rozprestierajúcich sa od Bratislavy až po Tokaj tvoria mozaiku ktorá odzrkadľuje charakter slovenských vín. Víno tu nie je len nápojom, ale aj súčasťou kultúry a životného štýlu.