O pozitívnom vplyve zeleniny na ľudský organizmus, najmä v tomto období, určite netreba polemizovať, rovnako tak ako o priaznivom vplyve vína na naše zdravie.
Ktoré víno je k jedlám zo špargle najlepšie? Pozrite si tipy od našej someliérky.
Vinárstvo Ratuzky je malé rodinné vinárstvo, ktoré bolo založené v roku 2004. Nadväzuje na dlhoročnú vinohradnícko – vinársku tradíciu rodiny Zárubovcov, odkiaľ pochádza manželka Andrea. Manželia Ratuzky prebrali rodičovskú pivnicu i vinicu a začali sa venovať výrobe vína profesionálne.
Vinárstvo dnes hospodári na 2 vinohradoch s rozlohou 0,80 ha vo Vinosadoch, v Modranskom vinohradníckom rajóne, avšak väčšiu časť hrozna nakupuje od zmluvných vinohradníkov výhradne z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Hrozno je spracované najmodernejšou technológiou, víno fermentuje pri regulovanej teplote a vyzrieva v nerezových tankoch a plastových nádobách. Ročná produkcia je cca.40.000 – 45.000 litrov vína. Prvý väčší úspech dosiahlo vinárstvo v roku 2007, keď Rizling rýnsky, neskorý zber 2006 bol zaradený medzi 100 najlepších slovenských vín v Salóne vín SR v Pezinku a tiež medzi 60 najlepších vín malokarpatskej oblasti v Sieni slávy malokarpatských vín.
V budúcnosti sa chce vinárstvo špecializovať hlavne na výrobu bielych odrodových vín, ktorých jedinečný charakter tvorí unikátna kombinácia pôdy, klímy, nadmorskej výšky a reliéfu malokarpatského regiónu.
O pozitívnom vplyve zeleniny na ľudský organizmus, najmä v tomto období, určite netreba polemizovať, rovnako tak ako o priaznivom vplyve vína na naše zdravie.
Ktoré víno je k jedlám zo špargle najlepšie? Pozrite si tipy od našej someliérky.
Vinárstvo Ratuzky je malé rodinné vinárstvo, ktoré bolo založené v roku 2004. Nadväzuje na dlhoročnú vinohradnícko – vinársku tradíciu rodiny Zárubovcov, odkiaľ pochádza manželka Andrea. Manželia Ratuzky prebrali rodičovskú pivnicu i vinicu a začali sa venovať výrobe vína profesionálne.