offerBox
1

22.8. - Prosecco Day

offerImage

Osviežujúce popoludnie plné chutí, hudby a skvelej atmosféry v štýlovom prostredí reštaurácie Apolka v centre Bratislavy.

Lístky

Gin & Tonic -25%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA

2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.

Letné kombinácie jedla a vína

Letné kombinácie jedla a vína

Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.


 

1. Krevety na cesnaku a Villa Maria Sauvignon Blanc 

Na panvici rozohrejte maslo. Pridajte nasekaný cesnak a krátko orestujte. Potom pridajte čerstvé krevety, osoľte, okoreňte. Restujte 2 až 3 minúty z každej strany. Krevety dochutíte šťavou z citróna a posypete petržlenovou vňaťou. Rýchle, ľahké a zároveň výrazné. 

Víno: Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc (Nový Zéland, Marlborough). Sauvignon s tónmi citrusov, egrešov a bazového kvetu. Skvelé ako kontrast ku krevetám na masle a cesnaku. 

2. Caprese šalát s mozzarellou a Santa Cristina 

Nakrájajte zrelé paradajky a čerstvú mozzarellu. Navrstvite na tanier striedavo paradajky a mozzarellu. Osoľte, pokvapkajte olivovým olejom a balsamicom. Tanier ozdobte čerstvou bazalkou. Ikonická talianska a letná kombinácia.

Víno: Santa Cristina Giardino Rose Toscana 2024 (Taliansko, Toskánsko). Atraktívne ružové víno s kvetinovo ovocnou vôňou. Chuť je ľahká, svieža so stredne dlhým ovocným záverom. V dokonalom súlade s caprese. 

3. Grilované kuracie prsia s bylinkami a Elena Walch 

Kuracie prsia naložte na pár hodín do marinády z olivového oleja, tymiánu, citrónovej šťavy a cesnaku. Mäso grilujte z oboch strán do zlatista. Podávajte s rukolovým šalátom alebo grilovanou zeleninou.

Víno: Elena Walch Selezione EWA Cuvée  (Taliansko, Alto Adige). V chuti príjemne svieže a delikátne víno so stredne plným telom a dlhým záverom. Skvelý partner ku grilovaným kuracím prsiam. 

4. Losos na masle a Gérard Bertrand Coté des Roses  

Filety z lososa osoľte, okoreňte a opečte na panvici s maslom, rozmarínom, tymiánom  a plátkami citróna. Nechajte jemne zapiecť lososa v rúre, aby ostal šťavnatý. Servírujte s baby zemiakmi alebo šalátom. 

Víno: Gérard Bertrand Coté des Roses Rosé ART EDITIONHarmonická, suchá a expresívna chuť vína s povzbudivým ovocným prejavom. Šťavnatý, minerálny záver. Výborne ladí s jemnou úpravou lososa. 

 

5. Grilovaná zelenina a Karpatská Perla  

Zeleninu (cuketu, papriku, paradajky, červenú cibuľu a baklažán) nakrájajte. Potrite olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Zeleninu ugrilujte do zlatista. Podávajte s jemne opečeným pečivom ako prílohou. 

Víno: Karpatská Perla Svetové noviny (Slovensko, Malokarpatská vinohradnícka oblasť). Unikátne slovenské cuvée, ktoré zaujme svojím ovocno herbálnym charakterom a sviežou malokarpatskou kyselinkou. Výborný partner k letným, sviežim pokrmom. 

6. Jahody s mascarpone a Vinidi  

V miske vymiešajte mascarpone s trochou vanilkového cukru a štipkou citrónovej kôry. Podávajte s čerstvými jahodami a lístkami mäty. Ideálny letný dezert bez pečenia. 

Víno: Vinidi Merlot rosé Frizzante (Slovensko, Nitrianska vinohradnícka oblasť). Perlivé ružové víno z odrody Merlot s vôňou záhradného ovocia. Atraktívne v chuti so sladším ovocným záverom. Jahody s týmto vínom chutia ešte lepšie.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.