HalloWine -35%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Práve prebieha inventúra skladu. Všetky objednávky budú expedované od 6. októbra 2025. Do tohto dátumu je blesková zásielka pozastavená. Ďakujeme za pochopenie.

Letné kombinácie jedla a vína

Letné kombinácie jedla a vína

Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.


 

1. Krevety na cesnaku a Villa Maria Sauvignon Blanc 

Na panvici rozohrejte maslo. Pridajte nasekaný cesnak a krátko orestujte. Potom pridajte čerstvé krevety, osoľte, okoreňte. Restujte 2 až 3 minúty z každej strany. Krevety dochutíte šťavou z citróna a posypete petržlenovou vňaťou. Rýchle, ľahké a zároveň výrazné. 

Víno: Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc (Nový Zéland, Marlborough). Sauvignon s tónmi citrusov, egrešov a bazového kvetu. Skvelé ako kontrast ku krevetám na masle a cesnaku. 

2. Caprese šalát s mozzarellou a Santa Cristina 

Nakrájajte zrelé paradajky a čerstvú mozzarellu. Navrstvite na tanier striedavo paradajky a mozzarellu. Osoľte, pokvapkajte olivovým olejom a balsamicom. Tanier ozdobte čerstvou bazalkou. Ikonická talianska a letná kombinácia.

Víno: Santa Cristina Giardino Rose Toscana 2024 (Taliansko, Toskánsko). Atraktívne ružové víno s kvetinovo ovocnou vôňou. Chuť je ľahká, svieža so stredne dlhým ovocným záverom. V dokonalom súlade s caprese. 

3. Grilované kuracie prsia s bylinkami a Elena Walch 

Kuracie prsia naložte na pár hodín do marinády z olivového oleja, tymiánu, citrónovej šťavy a cesnaku. Mäso grilujte z oboch strán do zlatista. Podávajte s rukolovým šalátom alebo grilovanou zeleninou.

Víno: Elena Walch Selezione EWA Cuvée  (Taliansko, Alto Adige). V chuti príjemne svieže a delikátne víno so stredne plným telom a dlhým záverom. Skvelý partner ku grilovaným kuracím prsiam. 

4. Losos na masle a Gérard Bertrand Coté des Roses  

Filety z lososa osoľte, okoreňte a opečte na panvici s maslom, rozmarínom, tymiánom  a plátkami citróna. Nechajte jemne zapiecť lososa v rúre, aby ostal šťavnatý. Servírujte s baby zemiakmi alebo šalátom. 

Víno: Gérard Bertrand Coté des Roses Rosé ART EDITIONHarmonická, suchá a expresívna chuť vína s povzbudivým ovocným prejavom. Šťavnatý, minerálny záver. Výborne ladí s jemnou úpravou lososa. 

 

5. Grilovaná zelenina a Karpatská Perla  

Zeleninu (cuketu, papriku, paradajky, červenú cibuľu a baklažán) nakrájajte. Potrite olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Zeleninu ugrilujte do zlatista. Podávajte s jemne opečeným pečivom ako prílohou. 

Víno: Karpatská Perla Svetové noviny (Slovensko, Malokarpatská vinohradnícka oblasť). Unikátne slovenské cuvée, ktoré zaujme svojím ovocno herbálnym charakterom a sviežou malokarpatskou kyselinkou. Výborný partner k letným, sviežim pokrmom. 

6. Jahody s mascarpone a Vinidi  

V miske vymiešajte mascarpone s trochou vanilkového cukru a štipkou citrónovej kôry. Podávajte s čerstvými jahodami a lístkami mäty. Ideálny letný dezert bez pečenia. 

Víno: Vinidi Merlot rosé Frizzante (Slovensko, Nitrianska vinohradnícka oblasť). Perlivé ružové víno z odrody Merlot s vôňou záhradného ovocia. Atraktívne v chuti so sladším ovocným záverom. Jahody s týmto vínom chutia ešte lepšie.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.