USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE

Sieste zadarmo

Blog on topic Párovanie vína a jedla

Leave topic

Rakúske víno a grilovanie

16. 08. 2022

Bez grilovačky by to nebolo leto! Odborníci sa zhodujú, že rozmanité vína z Rakúska sa výborne spájajú s klobásami, steakami a trhaným bravčovým mäsom, čo potvrdil aj majster sveta v grilovaní Adi Matzek.

Grilovanie však nie je len ideálnou príležitosťou otvoriť si fľašu bieleho alebo ružového vína. Na svoje si tu prídu aj milovníci červené vína.

Read more >

Tagliatelle s mäsovými guľkami a TIP na víno

04. 08. 2022

Taliansko patrí k najobľúbenejším cestovateľským destináciám Slovákov. Nielen pre nádherné more, ale i kvôli výbornej talianskej kuchyni a vínam. Slováci Taliansko milujú. Preneste si chuť tejto krajiny i k vám domov. Uvarte si podľa Lenkinho receptu tagliatelle s mäsovými guľkami a otvorte si k nim fľašu vína Rosso di Montalcino z vinárstva Pian delle Vigne.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.

Read more >

Kuracie teriyaki s brokolicou a TIP na víno

19. 07. 2022

Ázijská kuchyňa patrí medzi najzdravšie kuchyne sveta. Je založená na rovnováhe. Základom je najmä veľa zeleniny, ryby, sója, tofu, huby, ryža a rezance. Mäso sa konzumuje v menšej miere ako u nás. Typickým prvkom ázijskej kuchyne je jej pikantnosť. Tá sa dosiahne buď rôznymi druhmi korenia, ale takisto ochutenými omáčkami. Lenka si pre vás pripravila rýchly recept na kuracie teriyaki s brokolicou a ryžou. K tomuto pokrmu odporúčam víno Reya Organica Tramín červený BIO 2020.

Read more >

Medailóniky z bravčovej panenky - RECEPT a tip na víno

27. 06. 2022

Bravčová panenka patrí u nás k obľúbeným druhom mäsa. Avšak pripraviť ju tak, aby nebola vysušená, si vyžaduje už nejaké tie kuchárske zručnosti. Medailóniky z bravčovej panenky so zelenými fazuľkami obalenými v slaninke si môžete podľa Lenkinho receptu pripraviť na obed, či večeru. K nemu odporúčam dopriať si ovocný a hladký Pinot Noir z vinárstva Papillon – Víno od Francúza.

Read more >

Steak z tuniaka – RECEPT a tip na víno

27. 06. 2022

Ryby by určite nemali chýbať v našom jedálničku. Podľa oficiálnych odporúčaní by sme mali ryby jesť aspoň dva razy do týždňa. Ryby sú zdrojom mnohých zdravých tukov (najmä omega – 3 mastné kyseliny) a kvalitných bielkovín. Lenka pripravila pre vás veľmi chutný steak z tuniaka s grilovanou zeleninou. K nemu odporúčam víno La Mascota Rosé 2020 z vinárstva Mascota Vineyards.

Read more >

Lievance s čerešňovým rozvarom - RECEPT a tip na víno

22. 06. 2022
Čerešničky, čerešničky, čerešne, vy ste sa mi rozsypali po ceste... je známa pesnička. Čerešne máme radi hádam všetci. Navyše sú prospešné pre naše…
Read more >

Grill & Chill s vínom – Aké víno párovať ku grilovaným jedlám

08. 06. 2022
Leto je tu a vy viete, čo to znamená. Je čas začať grilovať! Aj keď je grilovanie vonku často spojené hlavne s pitím piva, neexistujú žiadne pravidlá…
Read more >

Panna Cotta s jahodovým pyré - RECEPT a tip na víno

23. 05. 2022
Hurá, práve prichádza sezóna jahôd. Pomaly sa v záhradách objavujú tieto šťavnaté červené plody a Lenka si preto pre vás pripravila ľahký, smotanovo…
Read more >

Explore topics

Most read

Read Taste & Enjoy

 

Italy
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovakia
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.