Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Cono Sur Vineyards & Winery je dcérskou spoločnosťou Concha y Toro Winery a tretím najväčším exportérom vín v Čile. Vinárstvo bolo založené v roku 1993 s víziou výroby prémiových a inovatívnych vín, ktoré vyjadrujú ducha Nového sveta. Jeho názov odkazuje na jeho polohu v Južnej Ameriky, nachádza sa v Chimbarongo, v údolí Colchagua. V roku 2015 sa stalo Cono Sur oficiálne víno Tour de France. Značka ConoSur je v top 10 najznámejších značiek vína na svete.
Vinárstvo sa vyznačuje tromi hlavnými znakmi: kreatívnym využívaním technológií, orientáciou na kvalitu a rešpektom k životnému prostrediu. V roku 1995 ako prvé vinárstvo v Južnej Amerike použili syntetické zátky. V roku 2002 boli prvým čilským vinárstvom, ktoré použilo šróbovacie uzávery pre aromatické, biele vína a neskôr aj pre iné vína.
Cono Sur má vinice v niekoľkých údoliach pozdĺž krajiny: Limarí Valley, Aconcagua Valley, Casablanca Valley, San Antonio Valley, Maipo Valley, Cachapoal Valley, Colchagua Valley, Curicó Valley, Maule Valley a Bío-Bío Valley.
Vinárstvo vlastní 1600 hektárov viníc od údolia Limari po Bio-Bio (21 vinohradov, 19 odrôd).Pre Cono Sur sa trvalo udržateľné poľnohospodárstvo a ekologické hospodárenie viníc stalo spôsobom života vo vinohradoch. Ekologické hospodárenie znamená, že hrozno sa vyrába bez pomoci akýchkoľvek chemických produktov. Vyžadujú pomoc zvierat, hmyzu a samoreguláciu ekosystému. Vinohrady sú pestované s jasným cieľom vytvoriť základ kvality pre vína.
V priebehu rokov zaviedli akčný plán, ktorý zahŕňa prirodzené obhospodarovanie viníc, organickú produkciu, certifikácie ISO a vyrovnávanie emisií CO2 prostredníctvom stavu dodávky CarbonNeutral®. Cono Sur už niekoľko rokov podporuje výrobu biovín v Čile. V roku 2003 vo vinárstve vyrobili svoje prvé víno – Cabernet Sauvignon / Carménère, certifikované BCS Oeko Garantie GMBH Nemecko. V roku 2009 tri odrody, ktoré boli súčasťou sortimentu trvalo udržateľného poľnohospodárstva (Sauvignon blanc, Chardonnay a Pinot Noir), po získaní ekologického certifikátu sa stali súčasťou radu ekologických vín Cono Sur.
Za prvých 5 rokov svojej existencie Cono Sur Wines získalo viac ako 150 medailí a ocenení na najprestížnejších medzinárodných súťažiach. Vína Cono Sur ponúkajú na palube leteckých spoločností Lufthansa, British Airways, KLM, Virgin, American Airlines, Finnair a ďalšie.
Vinárstvo a pivnica Cono Sur, ktoré sa nachádza v Chimbarongo, uprostred údolia Colchagua, sú vybavené špičkovou technológiou. Infraštruktúra vo vinárstve bola navrhnutá tak, aby umožňovala jemnú manipuláciu s hroznom a vínom. Dnes má vinárstvo Cono Sur celkovú kapacitu 12 miliónov litrov v nerezových tankoch s kontrolovanou teplotou. Pivnica pojme až 4 000 drevených sudov. V roku 1999 Cono Sur postavilo prístavbu, špeciálne navrhnutú budovu pre vinifikáciu odrody Pinot Noir, kde sa burgundské vinárske tradície spájajú s poprednou technológiou Nového sveta. Čoskoro postavili ďalšiu pivnicu, ktorá slúži výhradne pre prémiové vína Pinot Noir s kapacitou pre 530 000 litrov.
Cono Sur bolo prvým vinárstvom, ktoré vyrobilo a vyviezlo víno odrody Viognier z Čile. A tiež jedno z prvých, ktorý vyrobil Gewürztraminer, plus prvý rizling s označením pôvodu BÃo-BÃo Valley.
Výroba Pinot Noir bola pre Cono Sur najzaujímavejšou výzvou a je to jediná odroda prítomná vo všetkých jeho kategóriách. „Projekt Pinot Noir“ sa začal v roku 1999 s cieľom vyrobiť najlepší Pinot Noir v Čile. Cono Sur vlastní jedny z najstarších viníc s Pinot Noir v Čile. Vinárstvo ako prvé v Čile vyrobilo Premium Pinot Noir a exportovalo ho. Pinot Noir sa vyrába podľa burgundskej tradície s použitím najnovších technológií. Martin Prieur, skúsený enológ, pomohol vybrať najlepší terroir pre Pinot Noir v Čile.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.