Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.

Halloweenske čokoládové sušienky
Vyskúšajte recept na halloweenske čokoládové sušienky, ktorý je strašidelne chutný a jednoduchý na prípravu doma, takže máte dostatok času na prípravu party. Tieto čokoládové sušienky sú jemné zvnútra a chrumkavé zvonka a zdobené strašidelnými pavučinami nakreslenými na vrchu polevou z bielej čokolády. Urobte dojem na svojich hostí počas Halloweenu.
Jednoduchý recept na halloweenske čokoládové sušienky stelesňuje strašidelnú tému s bielymi čokoládovými pavučinami. Budú vyzerať tak dobre, že ich vy a vaši hostia takmer nebudete chcieť jesť. Nasekané vlašské orechy ukryté vo vnútri koláčikov dodávajú chrumkavý prvok prekvapenia.
Ingrediencie
• 190 g zmäknutého masla
• 230 g tmavej čokolády VENCHI Horká čokoláda 75%
• 3 veľké vajcia
• 1 lyžička vanilkového extraktu
• 250 g práškového cukru
• 80 ml kyslej smotany
• 180 g hladkej múky
• 1 lyžička soli
• 100 g nasekaných vlašských orechov
Dekoratívna poleva
• 50 g bielej čokolády VENCHI Biela čokoláda so slanými orieškami
Postup
1. Formu s priemerom 13 cm vyložte papierom na pečenie a aj boky. Predhrejte si rúru na 180° C. Na miernom ohni roztopíte tmavú čokoládu a maslo.
2. V inej miske vyšľaháte vajíčka, vanilku a cukor. Keď čokoládová zmes vychladne, zašľaháme do nej vajíčka s cukrom.
3. Potom pridajte múku, soľ a nasekané vlašské orechy, prilejte kyslú smotanu. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Cesto vylejte do vymastenej formy na pečenie.
4. Pečte v rúre asi 30 minút. Vrch by mal byť vysušený a a vnútro by mali byť mäkké.
Čas na prípravu polevy: Roztopte bielu čokoládu. Vložte bielu čokoládu do mikrovlnnej rúry na 30 sekúnd, potom premiešajte a opakujte, kým sa čokoláda nerozpustí. Polevu vložte do vrecúšok a počkajte, kým brownies úplne nevychladnú. Potom koláčiky ozdobte vzormi pavučiny.
Ďalšie články

Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.

Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.

Španielska vinárska scéna zažíva významný moment: Grupo Barón de Ley, dlhoročný líder v oblasti Rioja, rozširuje svoj záber a vstupuje do prestížnej apelácie Ribera del Duero. Po rokoch hľadania vhodného miesta si vybrali historickú obec Caleruega, kde už teraz spravujú viac než 300 hektárov vinohradov. Ich prvé víno z tohto regiónu uvidíme na trhu už v septembri 2025.