Blog na tému Ostrožovič
Odísť z témyČo robí someliér počas pandémie? Z denníku someliéra časť 1.
22. 04. 2020"Pohár kvalitného vína je mojím spôsobom ako na chvíľku zabudnúť na situáciu dnešných dní a možno trošku zastaviť, urobiť si pohodlie a vnímať to krásne, čo okolo nás stále zostalo. Dal som si taký záväzok, že v najbližšej dobe budem uprednostňovať viac ako inokedy vína zo Slovenska. Jednak preto, že ich mám veľmi rád a som presvedčený o ich kvalite a v druhom rade preto, že práve teraz môžeme svojou troškou podporiť výrobcov v neľahkých časoch.“ Martin Priečko, someliér WinePlanet.sk
Čítajte ďalej:
Prémiové vína – Darčeky na Vianoce
05. 12. 2019Záver roku je vyhradený Vianociam, s ktorými sa spája zhon, sťahovanie obyvateľstva, vzácne už aj sneh a samozrejme vytúžený pokoj a relaxácia počas dlhých večerov. K rekapitulácii čo sa počas roku podarilo a čo nie môže poslúžiť fľaša dobrého vína. Ponúkame vám výber výborných vín od nášho someliéra, lebo na sviatky sa oplatí ochutnať niečo výnimočné.
Ako sa vyrába tokajské víno
14. 08. 2019Tokajská vinohradnícka oblasť je jedinečná vďaka svojej polohe a zloženiu pôdy. Rozprestiera sa na juhozápadných výbežkoch Zemplínskych vrchov na území s rozlohou 907 hektárov. Pôdu tvoria horniny sopečného pôvodu, ktoré dobre absorbujú teplo.
Tokaj je nielen najmenšou vinohradníckou oblasťou na Slovensku, ale i vo svete, a zároveň jednou z piatich oblastí sveta, kde je možné dopestovať hrozno na výrobu prírodne sladkého vína.
Víno na svadbu - aké a koľko
23. 01. 2019Chystáte svadbu a premýšľate, koľko fliaš vína kúpiť a aké druhy budú hosťom najviac chutiť? My vám s týmto predsvadobným problémom radi poradíme.
Navyše vám ponúkame zaujímavé tipy na vína k svadobnej hostine.
Spoznajte Tokaj a tokajské víno
20. 09. 2018Ako majú Francúzi Sauternes, Španieli Sherry alebo Portugalci Porto, tak my máme na Slovensku Tokaj. Unikátna vinohradnícka oblasť v strednej Európe, ktorú predeľuje hranica medzi dvoma štátmi. Slovensko – Maďarská apelácia známa ďaleko za hranicami oboch štátov, ktorá si svoj kredit nepostavila na vysokom bodovom hodnotení vplyvných kritikov, ale na zručnosti miestnych vinárov, schopných využiť jedinečný terroir oblasti a vyrobiť výborné tokajské vína.