Cider, známy aj ako jablčné víno, je osviežujúci alkoholický nápoj vznikajúci fermentáciou jablkovej šťavy. Jeho popularita rastie nielen v tradičných krajinách ako Veľká Británia či Francúzsko, ale aj na Slovensku. V tomto článku sa pozrieme na to, čo cider je, ako sa vyrába a predstavíme vám aj výnimočný taliansky aperitív Alpl Apfelcider.


ALPL
Ochutnajte jablkový cider z Talianska! ALPL jablkový mušt vznikol neúnavnou prácou s viac ako 6 000 ovocinárskych rodín z Južného Tirolska a Trentina. Vyrába sa zo starostlivo vybraných a ručne oberaných jabĺk. Alpl stelesňuje pôvodnú silu a prirodzenú čistotu týchto miest. To je jediná ingrediencia, ktorú nájdete v každej fľaši.
Alpl sa zrodil v Dolomitoch a zachováva si silu a prirodzenú čistotu svojej krajiny. Zameriava sa predovšetkým na regionálnosť, udržateľnosť a prirodzenosť. Cider Alpl je 100% prírodný a neobsahuje pridaný cukor. Tento produkt pripomína Prosecco alebo Spumante. Vyrába sa druhotnou fermentáciou pomocou metódy Charmat. Vyznačuje jemným perlením a sviežim aromatickým buketom. V chuti sa prejavuje ľahkou sladkosťou a sviežou kyselinkou, ktorá sa spája s tónmi exotického ovocia a jabĺk. Podávajte ako aperitív alebo vytvorte originálne koktaily.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Píšeme na našom BLOGu

ALPL jablkový mušt vznikol neúnavnou prácou s viac ako 6 000 ovocinárskych rodín z Južného Tirolska a Trentina. Vyrába sa zo starostlivo vybraných a ručne oberaných jabĺk. Alpl stelesňuje pôvodnú silu a prirodzenú čistotu týchto miest. To je jediná ingrediencia, ktorú nájdete v každej fľaši.

Keď hodiny odbijú Nový rok 2025, nemôžete urobiť chybu, keď otvoríte fľašu Champagne. Aj keď väčšina ľudí popíja počas Silvestra tradičné koktaily s alkoholom, je dobre mať po ruke nealkoholické verzie. Či už zo zdravotných dôvodov alebo osobných preferencií, niektorí ľudia uprednostňujú koktaily bez alkoholu. Takže mať v ponuke i silvestrovské, nealkoholické koktaily je nevyhnutnosťou.
Prosecco, Cava a sekty -15% s kódom BUBLINKY v košíku. Akcia je platná do 31. 12. 2024