UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
¡Hola!  - Cava z Barcelony

¡Hola! - Cava z Barcelony

Cava ¡Hola! z Barcelony je poctou všetkým obyvateľom a návštevníkom, ktorí prichádzajú alebo bývajú v Barcelone. Značku Cava ¡Hola! vytvorili v roku 2014 dvaja belgickí podnikatelia, Christopher Heirwegh a Christel Weemaes, ktorí sa presťahovali do Barcelony so snom vytvoriť najlepšiu organickú Cavu. Dnes po desiatich rokoch vyvážajú približne 85 % produkcie Cavy do 25 krajín sveta. Najobľúbenejšie sú Cava ¡Hola! Brut & Cava ¡Hola! Brut Pink.

Akcia do 30.4. - Prosecco & Cava až -30%


Hrozno vinárstvo nakupuje z konkrétnych vinohradov od vinohradníkov, s ktorými majú dlhodobé zmluvy. Vinohrady ležia vysoko v horách 500 metrov nad morom v blízkosti vinárstva. Spolu s vinohradníkmi vysadili najmladší blok vysoko v horách na unikátnych terasách, ktoré poskytujú podzemnú drenáž, systém, ktorý odvádza dažďovú vodu, aby umožnil včasný rast koreňov v optimálnych podmienkach. Aluviálna, hlinitá pôda je jednou z najväčších hodnôt vinárstva. Zber sa robí ručne v nočných hodinách, aby sa zabezpečila jeho optimálna kvalita a zabránilo sa  prirodzenej oxidácii pred lisovaním.

 „V ¡Hola! sa zameriavame na vysoko kvalitné, prémiové šumivé vína, ktoré maximálne vyjadrujú katalánsky pôvod“.

Cava ¡Hola! Brut 

Cava vyrobená tradičnou metódou z klasických bielych odrôd Xarello, Macabeo, Parellada a Chardonnay. Parellada sa pestuje v horách v nadmorskej výške 500 metrov, Macabeo v spodných častiach. Cava vyzrievala 18 mesiacov vo fľaši v barcelonských pivniciach.

Dizajn je inšpirovaný typickou barcelonskou kvetinovou dlaždicou s názvom „Rosa de Barcelona“. Intenzívna a svieža vôňa zeleného jablka, citrusov, neskôr tóny pečiva a mandlí. Ľahká, svieža a ovocná chuť s príjemnou aciditou a minerálnym záverom. Dobre sa kombinuje s morskými plodmi. 

Cava ¡Hola!  Brut Pink 

Cava vyrobená tradičnou metódou z odrôd Xarello, Macabeo a Pinot Noir. Pinot Noir pochádza z horných viníc v Penedès. Noci sú tam chladnejšie, hrozno si zachováva svoju ovocnosť.  Cava vyzrievala 12 mesiacov vo fľaši v barcelonských pivniciach.

Dizajn je inšpirovaný typickou barcelonskou kvetinovou dlaždicou s názvom „Rosa de Barcelona“. Cava s intenzívnymi tónmi jahôd, malín a černíc. Svieža, ovocná chuť s perzistentným perlením. Skvelá k tapas. 

Organic & vegan

Od roku 2016 vo vinohradoch nepoužívajú žiadne chemikálie a znižuje sa aj používanie siričitanov na minimum. Všetky šumivé vína sú certifikované ako organické a vegánske. ¡HOLA! patrí medzi prvé vinárstva, ktoré prijali ekologické poľnohospodárstvo pre všetky svoje vína a od roku 2019 získali európsku ECO certifikáciu. Pomaly sa vo vinárstve prijímajú biodynamické princípy, vrátane kompostovania, privádzania zvierat a začlenenia lunárneho kalendára.

Ekologické včelárstvo

Vinárstvo úzko spolupracuje s ekologicky udržateľnými špecialistami na rozšírení poľnohospodárskych techník, ktoré pomáhajú podporovať živý, dýchajúci ekosystém. Organické ničenie buriny si vyžaduje trpezlivé inovácie. Vyhýbanie používaniu syntetických a biologických herbicídov a namiesto toho sa zameriava na prírodné alternatívy. 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.