offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Marsen – ovocné destiláty, tekuté ovocie

Marsen – ovocné destiláty, tekuté ovocie

Fruit Distillery je malá rodinná pálenica, ktorá sa môže pochváliť viac ako 100 medailami a oceneniami pod značkou Marsen. Pálenica Marsen bola založená v roku 2006 v Marcelovej. Nadväzuje na starú tradíciu z Marcelovej, kde likérka fungovala už v 18. storočí. Marsen kladie dôraz na maximálnu kvalitu, limitované série čistých odrodových destilátov a výrobky spracované z destilátov. Okrem destilátov dopĺňa značku Marsen aj rad exkluzívnych likérov a liehovín.

AKCIA do 31. 3. 2024 - Destiláty Marsen v akcii až -15%


Prevádzka je situovaná do najúrodnejšieho regiónu Slovenska, do blízkosti ovocných sadov. Ovocie použité v destilátoch pochádza z úrodnej pôdy Žitného ostrova.

Marsen sa nesústreďuje na veľkoobjemovú výrobu lacných produktov. Všetky naplnené fľaše sú číslované. Bežne sa v danom roku z určitej odrody ovocia vyrobí len limitované množstvo fliaš. Pri odrodovosti Marsen nerozlišuje len druh ovocia, ale aj jednotlivé odrody. Napríklad z hrušky vyrába štyri druhy destilátu – z odrôd Williams, Konferencia, Durandeau a Jesenná.

Použité ovocie musí byť zdravé a zrelé. Riadené kvasenie prebieha v nerezových nádobách bez prístupu vzduchu pri určitej teplote. Doba kvasenia je rôzna. Samotná výroba, čiže destilácia prebieha v modernom zariadení, ktoré jedným procesom vyprodukuje 3-krát destilovaný produkt. Po vypálení sa percentuálne bohatý destilát postupne riedi vodou na požadovanú stupňovitosť. Odrodové destiláty sa riedia na 42,3%. Destiláty neobsahujú žiadne aromatické látky ani farbivá. Marsen si zakladá na poctivej remeselnej výrobe. 

TIPY na destiláty Marsen:

Marsen Marhuľovica Traditional 42%

Dizajn inšpirovaný slovenským folklórom. Klasický marhuľový destilát vyniká sladkastou chuťou marhule a kvetov s mandľovým charakterom kôstky. Vďaka vyrovnanej chuti a aromatickej sviežosti patrí k najušľachtilejším ovocným destilátom.

Marsen HRUŠKOVICA odroda Williams alk. 42,3%

Hruška Williams je veľmi citlivá odroda a potrebuje osobitný prístup pri spracovaní. Destilát je charakteristický plnou a nezameniteľnou ovocnou arómou, ktorá po servírovaní naplní celý okolitý priestor.

Marsen Višňovica Cigánska alk. 42,3%

Cigánska višňa, známa skôr ako divá višňa, sa vyznačuje menšími plodmi a jemne trpkou príchuťou. V tomto destiláte nachádzame krásne dynamickú, sviežu a korenistú vôňu divých višní, ktorú dopĺňa jemný nádych marcipánu.

Všetkým priaznivcom pravých ovocných destilátov dáva Marsen bohato na výber. Vlajkovými produktmi sú odrodové destiláty. Okrem klasických ovocných destilátov ponúka Marsen aj exotický rad páleniek z pomaranča, mandarínky, manga a banánu. Obľúbenými sú aj destiláty, ktoré vyzrievajú v dubových sudoch. V poslednej dobe sa teší obľube aj tradičný rad páleniek, ktorých dizajn je inšpirovaný slovenským folklórom. Tvoria peknú farebnú škálu a poctivý 40%-ný destilát. 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.