offerBox
1

23. 5. - MasterClass Caliterra v Bratislave

offerImage

Pozývame vás na degustáciu šiestich ročníkov (2005, 2007, 2009, 2015, 2017 a 2019) unikátneho vína Caliterra Cenit tak, ako sa vyvíjalo v čase.

Čítať viac

Cenové hity týždňa

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Novinka Prosecco La Marca

Novinka Prosecco La Marca

Dnes je La Marca jedným z najvýznamnejších talianskych výrobcov šumivého vína. Podporuje vinohradníkov pri pestovaní hrozna a slúži ako obchodná platforma na podporu predaja Prosecca.


 

La Marca bola založená v roku 1968. Zastupuje 5 000 miestnych pestovateľov hrozna v regióne Veneto. Spoločnosť je pomenovaná podľa miesta svojho pôvodu, La Marca Trevigiana, ktorá sa nachádza v srdci provincie Treviso, medzi rovinami a kopcami oblastí Conegliano-Valdobbiadene. Treviso, hlavné mesto Talianska pre Prosecco, sa nachádza len hodinu jazdy od Benátok, sa môže pochváliť výhľadom na Jadranské more na jednej strane a na Dolomity na druhej strane.

Spoločnosť vlastní viac ako 15 000 hektárov viníc. Na väčšine týchto vinohradov sa pestuje odroda Glera. Dušou a silou La Marca je deväť vlastníkov družstevných vinárstiev, ktoré sa nachádzajú v celom regióne Treviso, od plání až po očarujúce krásne kopce Conegliano a Valdobbiadene, ktoré sú od roku 2019 súčasťou svetového dedičstva.

La Marca prináša chuť La Dolce Vita prostredníctvom šumivých vín, vrúcnej talianskej pohostinnosti a prístupného štýlu, ktoré sa spojili a vytvorili z La Marca najobľúbenejšiu značku šumivých vín v Amerike.

„Trávime svoj čas starostlivosťou o naše korene s láskou k zemi, ktorá odmeňuje naše volanie robiť veci dobre“. 

Kolekcia Bouquet

Bouquet je triumfom čistých vôní, ale so skrytou komplexnosťou. Rozsiahla a pútavá symfónia vedúca k nárastu emócií, zaplavujúcich, opojných, objímajúcich.

La Marca Prosecco DOC Treviso Extra Dry

Prosecco vyrobené sekundárnou fermentáciou pomocou metódy Charmat pri teplote 15°C. Slamovo žltá farba. Príjemná vôňa citrusov, bielej broskyne s jemným dotykom bielych ruží. Ľahká, svieža, ovocná chuť s jemnou aciditou v závere. Vyvážené Prosecco, ktoré sa dobre kombinuje s morskými plodmi a sushi z mäkkýšov, morského vlka a tuniaka, tacos, kuracie a paprikové miniburgery, focaccine s bolonskou mortadellou. Párovanie: Carnaroli rizoto s mozzarellou, krevetami a citrónovým prachom.

La Marca Prosecco Rosé DOC Extra Dry 2022

Prosecco so zvodným ružovkastým nádychom. 85% Glera a 15% Pinot Nero. Vinifikácia odrody Glera prebieha tradične jemným stlačením bobúľ a krátkou kryomaceráciou. Pinot Nero maceruje na šupkách 5 dní pri 20 °C. Po stočení, mušt fermentuje pri kontrolovanej teplote 15- 16 ℃. Následne sa obe vína zmiešajú a umiestnia sa do autokláv s kvasinkami pre druhotné kvasenie metódou Martinotti-Charmat  pri 15 °C. V jemnej vôni dominuje drobné ovocie maliny a jahody. Chuť je svieža so šťavnatým ovocným prejavom a harmonickým záverom. Zaujímavý aperitív, ktorý sa hodí mini slanému, lososovému pečivu alebo minipizzy s rajčinami San Marzano. Párovanie: Plátky tuniaka modroplutvého, miešaný šalát a bobuľovým ovocím

La Marca Prosecco Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG Dry

Vyrába sa na malej ploche 107 hektárov rozprestierajúcej sa na najstrmších kopcoch Valdobbiadene. Zber hrozna je ručný. Prvá fermentácia pri teplote 15°C počas 15-20 dní, nasleduje druhá fermentácia s použitím metódy Charmat pri teplote 14 °C. Intenzívna vôňa zeleného jablka, hrušky, marhule a ruže. Svieža, ovocná chuť so sladším záverom. Výborne sa kombinuje s dezertmi gaštanová pena a Chantilly krém, tarte tatin s broskyňami a millefeuille s jahodami. Párovanie: Sbrisolona, mascarpone a maliny

 

La Marca - trvalo udržateľné vinárstvo

La Marca dosiahla certifikáciu „Sustainable Winery“. „Ako družstevné vinárstvo je udržateľnosť súčasťou DNA spoločnosti,“ vysvetľuje prezident Valerio Cescon. Táto certifikácia je jednou z najkompletnejších, ktoré môže spoločnosť prijať, pretože je založená na integrovanom prístupe, ktorý spája ekonomické, environmentálne a sociálne aspekty.

La Marca má sociálnu zodpovednosť ako základný kameň svojho podnikového poslania s cieľom podporovať ekonomickú realizáciu členov prostredníctvom rozvoja a rastu územia, vytvárať blahobyt a prosperitu nielen v súčasnosti, ale aj po celé generácie. Investuje do zlepšenia spotreby energie v spoločnosti s väčším využívaním obnoviteľnej energie, optimalizácie vodných zdrojov a bezpečnosti na pracovisku pre zamestnancov.

S vinárstvami sa tiež zapája do zvyšovania efektivity pri znižovaní dopadov ošetrení vo vinohradoch. Prostredníctvom pozornosti venovanej životnému prostrediu, zodpovednému manažmentu územia a ochrane príjmov a zamestnanosti sa La Marca snaží prispieť k blahu komunity, do ktorej patrí, čo je hodnota považovaná za základnú pre zlepšenie podnikania.La Marca myslí na ochranu budúcich generácií, veria aj v rešpektovanie prírodných zdrojov, ktoré zabezpečujú charakteristické vína, ktoré sú silne zakorenené v tomto území.

La Marca vyrába biele a červené vína, Prosecco DOC, Prosecco Treviso a Prosecco Conegliano Valdobbiandene DOCG, pod obchodnými názvami La Marca, Millage, Foscaro, San Nicola a Torri Della Marca.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.