Cenové hity týždňa

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Uvoľnené exkluzívne vína do predaja

Uvoľnené exkluzívne vína do predaja

Ponúkame vám jedinečnú možnosť získať ikonické vína, ktoré zvyčajne zostávajú u nás „v trezore“. Vzhľadom na momentálne vyšší dopyt po investičných a prémiových vínach sme uvoľnili do predaja vína, ktoré boli doteraz u nás správne uskladnené a archivované. Sú to vína, ktoré patria k najlepším a najžiadanejším na svete. Vo vyspelých enogastronomických krajinách sa tomu hovorí: kto prvý príde, ten prvý melie.


Penfolds Grange 2015    

Najslávnejšie víno Austrálie, ťažko dostupné a zároveň veľmi žiadané. Ročník 2015 sa považuje za silný v Penfolds. Hrozno pochádza z vinohradov v Barossa Valley, McLaren Vale, Clare Valley a Magill. 98% Shiraz a 2% Cabernet Sauvignon, víno strávilo 20 mesiacov v nových amerických sudoch. Živé a výrazné víno, priznáva osobnosť Grange. Prístupné už teraz, ale stále ešte neodhaľuje všetko. Veľkolepé, rafinované a komplexné. V skvelej kondícii bude 2025 – 2040. K dispozícii len 3 fľaše. Ukázať na eshope.

Tenuta San Guido Sassicaia 2017

Sassicaia je jediné talianske víno/vinohrad so samostatnou apeláciou. Je to víno vyrobené na veľmi dlhé vyzrievanie. V horúcom ročníku 2017 sa podarilo vyrobiť znovu pozoruhodné víno s intenzívnou vôňou kôstkového ovocia a orientálnych korenín. Chuť disponuje štruktúrou s harmonickou textúrou. 83% Cabernet Sauvignon a 17% Cabernet Franc. Ročník 2017 bol tretím výnimočným ročníkom po 2015 a 2016. K dispozícii 9 fliaš. Ukázať na eshope.

Tenuta San Guido Sassicaia 2018

Najznámejší supertoskánec. Sassicaia je dnes jedným z najvyhľadávanejších kvalitných vín na svete. Toto víno získate len na základe alokácie a dlhodobej spolupráce s vinárstvom. Klasický ročník talianskej ikony, ktorá oslavuje 50. výročie. 85% Cabernet Sauvignon a 15% Cabernet Franc. Elegantné a subtílne so skvelou štruktúrou a pozoruhodnou ovocnou textúrou. Prirodzene svieži prejav dopĺňa dlhý, korenistý záver. Potenciál na vyzrievanie do 2050. K dispozícii 6 fliaš. Ukázať na eshope.

Vertikála vín Solaia    

Kultové víno Solaia sa považuje za najdrahšie Chianti Classico. Pochádza z 20ha parcely v Tignanello a patrí rodine Antinori. Vyrába sa len z najlepších ročníkov.  Z nášho trezora sme pred Vianocami uvoľnili Solaiu z ročníkov 2014 (6ks), 2017 (6ks), 2018 (6ks) a 2019 (2ks).

Ročník 2014 sa považuje za klasický. Vďaka nízkemu výnosu a menšiemu počtu vyrobeného vína disponuje Solaia 2014 výnimočnou koncentráciou chutí.

V roku 2017 náhly pokles teplôt koncom apríla spôsobil o niečo menšie úrody. Od mája do augusta zažila oblasť Chianti Classico horúce a suché počasie s dennými teplotami často presahujúcimi 30 °C. Vďaka počasiu Solaia 2017 pôsobí robustne s jemne korenisto herbálnym prejavom.

Solaia 2018 odhaľuje hodvábnu a elegantnú osobnosť  s potenciálom vyzrievať. Ideálne klimatické podmienky ročníka 2019 počas mesiacov august, september a október umožnilo odrodám Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Sangiovese dosiahnuť výbornú zrelosť. K dispozícii: Solaia 2014Solaia 2017Solaia 2018Solaia 2019

Champagne Bollinger RD Extra Brut 2008

Ročník 2008 je považovaný v Champagne za výnimočný. 91% hrozna pochádza z Grand Cru vinohradov, najmä Verzenay a Ay. Chardonnay z Avize, Cramant a Oger. Základné vína fermentovali výlučne v dubových sudoch. Pomer odrôd je 71% Pinot Noir a 29% Chardonnay. Bollinger R.D. sa predáva len niekoľko mesiacov po degoržovaní. Dozáž je na úrovni 3g/l. Víno vyniká komplexnosťou a jemnosťou zároveň. Kontrast sviežosti a expresivity s hĺbkou a charakterom z dlhého vyzrievania. Mimoriadny potenciál pre vyzrievanie. Uvoľnených 6ks. Ukázať na eshope.

Champagne Bollinger RD Extra Brut 2007 Magnum

Ročník 2007 znamená návrat ku koreňom a k historickej etikete. Pôvodný materiál a legendárne písmo z ročníka 1952. Veľmi skorý zber v Champagne priniesol hrozno výnimočnej kvality. Ročník 2007 tvorí 70 % Pinot Noir a 30 % Chardonnay . 91 % hrozna pochádza Grands Crus a 9 % Premiers Crus. Fermentácia prebieha výlučne v dubových sudoch. Dozáž je na úrovni 3g/l. Komplexná vôňa mirabeliek, sušených marhúľ, briošky a medu. V chuti neuveriteľne svieže, delikátne s elegantným prejavom a mimoriadnym potenciálom. Pozor k dispozícii len 2ks. Ukázať na eshope.

Champagne Bollinger La Grande Année 2012    

Champagne La Grande Année sa vyrába z hrozna z najlepších Grand a Premier Cru. Najväčšie zastúpenie má Aÿ, Verzenay, Le Mesnil sur Oger a Oiry. Ročník 2012 sa vyznačoval dlhým rastovým cyklom viniča a výraznými zrážkami. 65% Pinot Noir a 35% Chardonnay. Dozáž sa zastavila na úrovni 8g/l. Vôňa má impozantnú hĺbku a výraz. Ovocné tóny harmonizuje stopa kvetín a karamelu. Výborná štruktúra a štýl. Dlhý, komplexný záver. Výborný priestor pre vyzrievanie. K dispozícii len 4ks. Ukázať na eshope.

Champagne Bollinger La Grande Année Rosé 2012

Madame Bollinger súhlasila s ružovou verziou La Grande Année pod jednou podmienkou, Champagne musí byť výnimočné. Jedinečná zmes medzi skvelým ročníkovým Champagne a červeným vínom (5%) z legendárneho Côte aux Enfants. Červené víno pochádza zo strmého kopca na okraji Aÿ a vyrába sa v burgundskom štýle, víno zrelo v malých dubových sudoch. Fľaša Champagne je zapečatená prírodným korkom a vyzrieva dvakrát dlhšie v pivnici ako vyžaduje zákon. Ročník 2012 bol prvým, ktorý vznikol v spolupráci s Domaine Chanson v Beaune s fermentáciou celých strapcov. 67% cuvée tvorí Pinot Noir  a 33% Chardonnay z 21 Crus. Dozáž 8 g/l. Vôňa pripomína záhradné ovocie, kvety s dotykom škorice a chlebovej kôrky. Expresívna chuť s tónmi červenej ríbezle, citrusového ovocia a bielej čokolády. Dlhý, minerálny záver. Pozor iba 3ks. Ukázať na eshope.

Champagne Bollinger PN VZ16

Druhá verzia Bollinger PN Pinot Noir, ktorá nadväzuje na PNVZ 15. Bollinger PN stelesňuje ambíciu priniesť rozmanitosť z niekoľkých oblastí, z ktorých každý prispieva jedinečnou zložkou k celkovej chuti.

PN VZ16 je 100% Pinot Noir prevažne z Verzenay, ktorá je spojná sa s ďalšími dedinami vMontage de Reims (Avenay a Tauxières). Základným ročníkom je 2016, no objavujú sa aj staršie z rezervných vín z magnum fliaš, najstaršie pochádza z roku 2006.

Polovica základných vín vyzrievala v dubových sudoch. Na kvasinkách 4 roky. Dozáž je na úrovni 6 g/l. Doba zrenia v pivnici je dvakrát dlhšia, ako vyžaduje zákon. Degoržovanie prebehlo 1/2021. Komplexné a rafinované Champagne s delikátnou vôňou kôstkového ovocia. Bohaté a vrstevnaté v chuti s dlhým, minerálnym záverom. Iba 1 fľaša k dispozícii. Ukázať na eshope.

Errazuriz KAI Carmenére 2019    

KAI je najsofistikovanejšia Carmeneére Viña Errázuriz z viníc v údolí Aconcagua. Odráža skutočný výraz odrody Carmenére, ktorý je považovaný za symbolickú odrodu Čile. KAI pochádza z jazyka pôvodných obyvateľov Čile a znamená rastlina. Hrozno použité na KAI bolo vybrané z najlepších blokov z vinice MAX V v údolí Aconcagua, 60 kilometrov od Tichého oceánu. Relatívne chladné podnebie s vplyvom Tichého oceánu spomaľuje dozrievanie bobúľ.

Pôda s dobrou drenážou prispieva k hlbokej koreňovej sústave viniča. Víno vyzrievalo 22 mesiacov v dubových sudoch, z toho 70% nových. Ročník 2019 obohatený o 5% odrody Syrah. Víno oplýva štruktúrou a skvelou ovocnou textúrou.

Zdravá porcia trieslovín prináša spolu so sviežosťou a energiou temperamentný prejav. Navyše obohatený o personalitu a mimoriadny potenciál pre vyzrievanie. Veľké Carmenére do špičkovej gastronómie. Uvoľnených 6 ks. Ukázať na eshope.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.