Blog na tému Párovanie vína a jedla
Odísť z témyValentínske párovanie s vínom
30. 01. 2022Srdiečka, sviečky, ruže, hudba a romantická večera s vínom, možno pre viacerých valentínsky gýč. Možno tento rok konečne strávite Valentína oveľa krajšie a romantickejšie ako len zájsť na večeru do mesta.
Príprava špeciálneho jedla doma znamená, že sa vyhnete davom ľudí, ktorí sa správajú, ako by ešte nikdy v reštaurácii nejedli. Nehovoriac o tom, že budete len vy dvaja. Intímna večera v interiéri a špeciálna fľaša vína môžu urobiť tento deň naozaj nezabudnuteľným.
Všetky tipy na jedla a párovanie nájdete na našom blogu.
Čokoládové pusinky preliate horúcim ovocím - RECEPT a tip na víno
27. 01. 2022Hovorí sa, že láska je sladká a pusinky sú najkrajším prejavom lásky. Prekvapte svoju lepšiu polovičku.
Pripravte jemu/jej lahodné snehové čokoládové pusinky s horúcim lesným ovocím a k nim odporúčam po kvapkách servírovať fortifikované víno Šaler z vinárstva Špalek.
Morčacia roláda zo stehna s gaštanovou plnkou - RECEPT a tip na víno
25. 01. 2022V zime akosi podvedome trávime viac času v kuchyni. Teplo, príjemná vôňa varených gaštanov a vonku snehová pokrývka vytvárajú takmer idylickú atmosféru domova.
Gaštany sa stali aj hlavnou inšpiráciou k príprave plnenej morčacej roláde so zemiakovým pyré a k nej odporúčam víno Emilien BIO 2016 z vinárstva Le Puy. Ako píšem, idylická kombinácia.
Marinovaný filet zo pstruha s citrónovou omáčkou - RECEPT a tip na víno
11. 01. 2022Po vianočnom prejedení sa dobre padne pre naše trávenie ľahší a zdravý recept na marinovaného pstruha s citrónovou omáčkou servírovaného na podstielke zo slaného lievanca. I víno odporúčané k tomuto jedlu je ľahšie. Ballerine ÉTOILE Crémant de Limoux z vinárstva Gérard Bertrand si s radosťou a bez výčitiek dopraje i balerína v Paríži.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.
Viedenský rezeň a zemiakový šalát - RECEPT a tip na víno
23. 12. 2021Klop klop Štedrý deň už máme za dverami. Doma vládne vianočná atmosféra. Zostáva nám dokončiť posledných pár drobností. Všetko sa sústreďuje na prípravu Štedrej večere. Každá rodina má svoje zvyky i typické jedlá. Tí, čo ryby nemusia, uprednostnia skôr vysmážané rezne so zemiakovým šalátom. Môžete sa však inšpirovať inováciou tejto klasiky. Vyskúšajte teľacie rezne s odľahčeným viedenským zemiakovým šalátom a k nemu, aby ľahko kĺzal dole hrdlom, si otvorte slovenský Rizling z vinárstva Rariga. V tomto prípade vám žiadna kosť nezabehne.