UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA

Šieste víno Pavelka zadarmo. Ukázať vína.

Blog na tému Párovanie vína a jedla

Odísť z témy

Pstruh s bazalkovo-zamiakovým pyré a TIP na víno

09. 12. 2022

Každý z nás sa teší na Vianoce. Víno je lahodným doplnkom každého jedla a môže byť výborným spoločníkom, ako ešte viac pozdvihnúť vianočné sviatky.

Lenka si pre vás pripravila pstruha s bazalkovo zemiakovým pyré a grilovanou cuketou. K nemu odporúčame biele víno odrody Silvánske zelené z vinárstva Karpatská Perla.

Čítať viac >

Vína k vianočnej pohode

01. 12. 2022

Každý z nás sa teší na Vianoce. Aspoň na chvíľu utiecť z pracovného kolotoča, zastaviť a ponoriť sa hlbšie do svojho vnútra. Konečne mať čas tráviť spoločné chvíle s rodinou a s priateľmi. A práve vtedy je ten správny čas otvoriť si víno, ktoré ste si odložili na ten „správny čas“.

Inšpirujte sa výberom vín od našej someliérky.

Čítať viac >

Teľacie kocky na červenom víne a TIP na víno

18. 10. 2022

Teľacie i jahňacie mäso sa po dlhej dobe znova začína objavovať nielen v jedálnych lístkoch reštaurácií, ale i v našej kuchyni. Konečne je opäť dostupné i v obchodoch. Teľacie mäso je veľmi zdravé a ľahko stráviteľné a je i skvelou alternatívou k hovädziemu mäsu. Lenka pripravila teľacie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou. K nemu odporúčam červené víno La Renacida 2019.

Čítať viac >

Bravčová panenka na slivkovej omáčke a TIP na víno

27. 09. 2022

Bravčová panenka momentálne patrí k najviac populárnym druhom mäsa. Mnohí tvrdia, že je najdelikátnejšia. Ide vlastne o sviečkovicu, ktorá má minimum tuku a vďaka správnej príprave dokáže byť šťavnatá a jemná. Výborná je len tak narýchlo opečená na panvici. Lenka pripravila bravčovú panenku so slivkou omáčkou a pečenými zemiakmi na rozmaríne. K tejto úprave odporúčam červené víno z Talianska z vinárstva Elena Walch Selezione Lagrein 2021.

Čítať viac >

Rizoto z pečenej tekvice Hokaido a TIP na víno

20. 09. 2022

Tak ako jesenná príroda hýri farbami, tak i naše jedlo na tanieri by malo byť farebnejšie a sezónne. Tekvica hokkaido je symbolom jesene a má univerzálne využitie v našej kuchyni. Lenka použila pečenú hokkaido tekvicu do rizota a osviežila ho čerstvým ovčím syrom. K nemu odporúčam ružový Crémant d´Alsace Brut Rosé z vinárstva Pierre Sparr.

Čítať viac >

Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov

14. 09. 2022
Pomaly sa vonku ochladzuje a do našich domovov prichádza vôňa a chuť jesene. Naši slovenskí vinári vám prezradia, aký jesenný pokrm si radi pripravia…
Čítať viac >

Mini malinový cheesecake a TIP na víno

22. 08. 2022
V lete prirodzene siahneme po ľahkom dezerte s čerstvým ovocím. Momentálne v záhradách dozrievajú červené maliny. Lahodné a svieže spojenie malín…
Čítať viac >

Antipasti a TIP na víno

18. 08. 2022
Leto ešte nekončí. Ak chystáte s priateľmi letnú párty, nechajte sa inšpirovať receptom od Lenky na rýchle a farebné, talianske antipasti. A…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.