Blog on topic Párovanie vína a jedla
Leave topicŠpagety Carbonara - RECEPT a tip na víno
21. 02. 2022Talianska kuchyňa i vína sú veľmi populárne a obľúbené v našej kuchyni. Ako však pripraviť pravé, originálne špagety Carbonara, aby chutili ako tie na námestí v Ríme alebo Neapole? Lenka vás to rada naučí. A aby sa vám lepšie varilo a dotvorili ste si príjemnú taliansku atmosféru aj doma, odporúčam ochutnať k nim červené víno Fiulot Barbera d´Asti z piemontského vinárstva Prunotto.
Chrumkavá kačica na pekingský spôsob - RECEPT a tip na víno
07. 02. 2022Tri, dva, jedna štart začínajú v poradí XXIV. zimné olympijské hry v Pekingu. Pri sledovaní skvelých výkonov našich športovcoch si teraz môžete pripraviť chrumkavú kačicu na pekingský spôsob s restovanou ryžou a pripiť si na olympijské úspechy vínom Orange Tramín z vinárstva Kasnyik.
Valentínske párovanie s vínom
30. 01. 2022Srdiečka, sviečky, ruže, hudba a romantická večera s vínom, možno pre viacerých valentínsky gýč. Možno tento rok konečne strávite Valentína oveľa krajšie a romantickejšie ako len zájsť na večeru do mesta.
Príprava špeciálneho jedla doma znamená, že sa vyhnete davom ľudí, ktorí sa správajú, ako by ešte nikdy v reštaurácii nejedli. Nehovoriac o tom, že budete len vy dvaja. Intímna večera v interiéri a špeciálna fľaša vína môžu urobiť tento deň naozaj nezabudnuteľným.
Všetky tipy na jedla a párovanie nájdete na našom blogu.
Čokoládové pusinky preliate horúcim ovocím - RECEPT a tip na víno
27. 01. 2022Hovorí sa, že láska je sladká a pusinky sú najkrajším prejavom lásky. Prekvapte svoju lepšiu polovičku.
Pripravte jemu/jej lahodné snehové čokoládové pusinky s horúcim lesným ovocím a k nim odporúčam po kvapkách servírovať fortifikované víno Šaler z vinárstva Špalek.
Morčacia roláda zo stehna s gaštanovou plnkou - RECEPT a tip na víno
25. 01. 2022V zime akosi podvedome trávime viac času v kuchyni. Teplo, príjemná vôňa varených gaštanov a vonku snehová pokrývka vytvárajú takmer idylickú atmosféru domova.
Gaštany sa stali aj hlavnou inšpiráciou k príprave plnenej morčacej roláde so zemiakovým pyré a k nej odporúčam víno Emilien BIO 2016 z vinárstva Le Puy. Ako píšem, idylická kombinácia.