Na svete snáď neexistuje krajina, okrem Francúzska, ktorá by sa viac venovala výrobe vína ako Taliansko. Výlet do očarujúcich viníc a vinárstiev Talianska je nevyhnutnosťou na zozname každého milovníka vína. Pokiaľ ich nemôžete preskúmať osobne, prinášame vám niektoré z najlepších talianskych vín, ktoré môžete vyskúšať doma, spolu s niekoľkými odporúčaniami k talianskym pokrmom.


Elena Walch
Rodinné vinárstvo Eleny Walch a jej dcér Julie a Karolíny patrí k najlepším v oblasti Alto-Adige. Opiera sa o mikroklimatické podmienky oblasti s dôrazom na inováciu. S dvoma skvelými polohami – Castel Ringberg pri Lago di Caldaro a Kastelaz v Tramíne stavia architektúru chuti na jemných odrodových odtieňoch, ktoré uprednostňujú pôvod. S 55ha vinohradov a širokým portfóliom uľahčuje výber pre znalcov aj nadšencov v nadštandardnej kvalite. Na vrchole úsilia produkovať veľké a hodnotné vína stojí Beyond the Clouds ako reprezantat najlepších vín regiónu.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Píšeme na našom BLOGu

Jarná úroda vyvoláva obraz chrumkavej, čerstvej zeleniny. Tradične býva zelenina nepriateľom vína. Horkosť v artičokoch a špargli sa často považuje za protiklad k vínu. Nebojte sa, existuje niekoľko skvelých tipov, ako si správne vybrať vína s jarným pokrmom.
Jarná ponuka vín až -40%, akcia platná len do 30.4.2024.

Pripúšťame, že robiť hlavné životné rozhodnutia výlučne na základe horoskopov môže byť nerozumné. Ale použiť ho pri výbere vína? Spoločnosť Cellarmasters sa zamerala na údaje o predaji, aby určila typ vín, ktoré každé znamenie uprednostňuje.
„Analýzou poznatkov našich zákazníkov a porovnaním s objednávkami za posledných 12 mesiacov sme boli schopní analyzovať, ako sa líšia preferencie vín medzi znameniami,“ hovorí Christine Rickets, riaditeľka Cellarmasters.

Bravčová panenka momentálne patrí k najviac populárnym druhom mäsa. Mnohí tvrdia, že je najdelikátnejšia. Ide vlastne o sviečkovicu, ktorá má minimum tuku a vďaka správnej príprave dokáže byť šťavnatá a jemná. Výborná je len tak narýchlo opečená na panvici. Lenka pripravila bravčovú panenku so slivkou omáčkou a pečenými zemiakmi na rozmaríne. K tejto úprave odporúčam červené víno z Talianska z vinárstva Elena Walch Selezione Lagrein 2021.