offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Ako chutia mladé vína Mrva & Stanko 2023

Ako chutia mladé vína Mrva & Stanko 2023

Vinárstvo Mrva & Stanko prichádza na trh s kolekciou siedmych jarných, mladých vín ročníka 2023. Už dvadsaťsedem rokov bok po boku vinári Vladimír Mrva a Peter Stanko vyrábajú vína vo svojom vinárstve na okraji mesta Trnava. I keď ročník 2023 bol komplikovaný a úroda nižšia, vína disponujú pekným aromatickým profilom.


 

Mrva & Stanko a ročník 2023

Vladimír Mrva: „Ročník 2023 bol špecifický. Z pohľadu vinohradníka veľmi náročný, silný tlak hubovitých chorôb v období kvitnutia, čím došlo v niektorých lokalitách k redukcii úrody o 30-40 percent. Z pohľadu vinára práve táto redukcia úrody zvýšila kvalitatívne parametre hrozna."

Vinárstvo Mrva & Stanko patrí k stáliciam slovenskej vinárskej scény od roku 1997. Od svojho vzniku vyrába vína s dôrazom na odrodový charakter a reflektujúc požiadavky klientov. Hrozno nakupujú u osvedčených pestovateľov z celého Slovenska a môžeme ho považovať za prvého slovenského „negocianta“.

Tento prístup je založený na dlhodobom vzťahu medzi vinohradníkom a vinárom a pozitívne prispieva k rozvoju našich vinohradov. 

Müller Thurgau 2023 Mojmírovce 

Ľahký, svieži Müller s odrodovým prejavom. Vo vôni citrusy, zrelý banán a biely grep s jemným muškátovým tónom. Šťavnatá, ovocná chuť s príjemnou kyselinkou. 

Silvánske zelené 2023 Šenkvice

Hrozno pochádza zo 40-ročnej vinice v Šenkviciach, ktorá bola hneď po zbere vyklčovaná. „Je smutné, že táto odroda sa vytráca zo slovenských vinohradov. V okolí Limbachu je posledných pár hektárov,“ konštatoval Vladimír Mrva.

Vo vôni zelené jablko, dula, muškátový oriešok. V chuti živé, šťavnaté s ovocno neutrálnym charakterom a príjemnou malokarpatskou kyselinkou. V závere minerálne. 

Sauvignon KRYO 2023 Belá

Ovocno herbálny Sauvignon s primárnym charakterom vyrobený metódou  kryomacerácie. Atraktívna vôňa vinohradníckej broskyne, egrešov a čiernej ríbezle. V chuti hravé, svieže so šťavnatým ovocným prejavom. 

Pesecká Leánka 2023 polosuché Južnoslovenská vinohradnícka oblasť 

Práve Pesecká Leánka mala najväčší až 50% výpadok v ročníku 2023. Vyrobený len limitovaný počet fliaš. Intenzívna marhuľovo muškátová vôňa. V chuti atraktívne, lahodné, ovocné s dobrou harmóniou medzi kyselinkou a zvyškovým cukrom. 

Muškát žltý - Sauvignon cuvée 2023

Atraktívna vôňa tropického ovocia, bieleho grepu a zrelých egrešov, ktorá nadväzuje i na chuť. Ľahké, šťavnaté, ovocné biele cuvée s primárnym ovocným charakterom. 

Cabernet Sauvignon Rosé 2023 Južnoslovenská vinohradnícka oblasť

Svieže, ľahké ružové víno s ovocnou vôňou i chuťou s jemne krémovou štruktúrou. V závere malinový sorbet. 

Cabernet Sauvignon Rosé 2023 polosuché Nitrianska vinohradnícka oblasť 

Vo vôni intenzívnejšie ako suchá verzia. Červené a čierne ríbezle a lesné jahody. Šťavnato ovocná chuť s jemným zvyškovým cukrom v závere. 

Mimo poradia - Pinot Gris Botrytis 2023 Kamenný Most 

Vzorka z tanku. „Vplyvom zmeny klimatických podmienok sa prirodzene vytvorila ušľachtilá pleseň Botrytis cinnera na hrozne odrody Pinot Gris a preto sme sa rozhodli uviesť Botrytis aj v názve vína,“ prezradil Vladimír Mrva. Ľahší štýl Pinot Gris z Alsaska. Biskvitovo herbálna vôňa. V chuti subtilnejšie s jemným biskvitom a pevnou kyselinou. Viac po nafľašovaní..

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.