Gin & Tonic -25%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA

2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.

Blog na tému Párovanie vína a jedla

Odísť z témy

Cuketovo hráškové rizoto so zubáčom - RECEPT a tip na víno

17. 06. 2021

Pripraviť naozaj lahodné krémové rizoto si vyžaduje zručnosť kuchára. Pre veľa ľudí znamená rizoto len uvarenú ryžu, zeleninu a poprípade zvyšky mäsa, ktoré ostali z nedeľného obeda. Rizoto pochádza zo severnej časti Talianska a patrí zvyčajne k prvým chodom podávaným pred hlavným.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu

Čítať viac >

Letné soirée: Aké víno si vybrať k rybe

14. 06. 2021

Existuje nespočetné množstvo druhov rýb a ich úprav, či sa rozhodnete pre klasicky grilované ryby ako pstruh, zubáč alebo siahnete po morských plodoch, krevetách alebo sardinkách. Nesmie sa zabudnúť ani na belgické fish & chips alebo obľúbené ceviche či sushi.

Poďte s nami objaviť tie správne vína, ktoré sa ideálne spoja s akýmkoľvek pokrmom z rýb.

Čítať viac >

Rýchle chuťovky a Prosecco

03. 06. 2021

Prišla k vám neohlásená návšteva a vy máte v chladničke len šalát, ovocie, Proscuitto, syry a Prosecco? Aj z tohto mála môžete vyčariť rýchle a ľahké menu pre vašich priateľov. Lenka pre vás pripravila tri rýchle a ľahké recepty, s ktorými sa stanete výborným hostiteľom. A nezabudnite ani na Prosecco, ktoré by nemalo chýbať vo vašej chladničke.

 

Čítať viac >

Jahňacie stehno so zeleninou, batátovo-petržlenové pyré - RECEPT a tip na víno

02. 06. 2021

Pre niekoho špecifická chuť jahňacieho mäsa má svoje miesto v takmer každej svetovej kuchyni. Jeho jemná chuť sa zvýrazní použitím cesnaku a byliniek pri pečení. Lenka vám prináša skvelý recept na pečené jahňacie stehno so zeleninou a batátovo petržlenovým pyré. Skvelým partnerom pri tomto pokrme vám bude alsaský Pinot Gris z vinárstva Pierre Sparr.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu

Čítať viac >

Lávový koláč s portským vínom - RECEPT a tip na víno

18. 05. 2021

Hovorí sa, máj lásky čas. Čokoláda je nielen zdravá, ale patrí i medzi afrodiziakum. Už Aztékovia verili, že čokoláda je potrava len pre bohov, obsahuje antioxidanty, draslík, železo aj horčík. Dvojitý afrodiziakálny účinok dosiahnete v kombinácii s portským vínom. Preto sa Lenka rozhodla pripraviť lávový koláč, ktorý kombinuje prvky čokoládového koláča a suflé. A k nemu nezabudnite popíjať portské víno z vinárstva Graham´s.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu

Čítať viac >

Slaný koláč so špargľou a Mrva & Stanko - RECEPT a tip na víno

11. 05. 2021
Prišla jar, vo vzduchu cítiť vôňu kvitnúcich stromov. Mesiac máj nám na stôl prináša nielen zelené potraviny ako je zelená špargľa, medvedí cesnak,…
Čítať viac >

Špagety Sgambaro s omáčkou Bolognese - RECEPT a tip na víno

23. 04. 2021
Ako si pripraviť omáčku Bolognese, ktorá chutí ako v reštaurácii na námestí vo Florencii? Lenka vám prezradí tajomstvo prípravy a …
Čítať viac >

Aké víno k svadobnej hostine

22. 04. 2021
Svadba patrí k tým najkrajším okamihom života. Aby všetko bolo dokonalé ako z rozprávky, nesmie sa zabudnúť na žiadny detail. K svadbe…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.