Blog on topic Párovanie vína a jedla
Leave topicHruškový tart s mandľovým krémom - RECEPT a tip na víno
16. 09. 2021Nastal čas zberu úrody. Naše ovocné sady nám prinášajú v tomto čase rôzne druhy ovocia ako slivky, hrozno, ale i hrušky a skoršie odrody jabĺk. Hrušky sú veľmi zdravé a chutné ovocie typické pre Slovensko. Z hrušiek sa dajú pripraviť rôzne pokrmy či už sladké alebo slané.
Lenka sa rozhodla pre vás upiecť hruškový tart s mandľovým krémom a k nemu som vybrala skvelé, prírodne sladké víno z odrody Pálava zo Žitavských viníc.
Pomaly dusená roštenka na červenom víne, mrkvové halušky - RECEPT a tip na víno
07. 09. 2021Oranžová a hnedá sú farbami jesene. Hovädzia roštenka je veľmi šťavnaté a kvalitné mäso. Mrkvové halušky sú inováciou tých klasických, zaujmú nielen svojou oranžovou farbou, ale i chuťou.
Farebnú kombináciu tohto pokrmu podčiarkne vyzreté červené víno Fleurie z vinárstva Chanson.
Čučoriedková torta - RECEPT a tip na víno
06. 09. 2021Čučoriedková sezóna práve vrcholí. Lenka si pre vás pripravila recept na vynikajúcu čučoriedkovú tortu, ktorá nielen skvele vyzerá, ale aj chutí.
I keď nie ste nositeľkami mena Andrejka, vyskúšajte toto slovenské polosladké ružové víno z vinárstva PD Mojmírovce k čučoriedkovej torte.
Pizza a víno - Someliérka radí aké víno si naliať k pizzi
18. 08. 2021Pizza je jednou z najbežnejších možností rýchleho občerstvenia. Poradíme vám, aké víno si vybrať k tejto obľúbenej pochúťke. Konkrétne rady a tipy na vína vám pomôžu vytvoriť harmonickú kombináciu.
V našom článku sa tiež dozviete zaujímavé informácie o tom, ako pizza vznikla, či aká je najdrahšia pizza na svete.
Burčiak
18. 08. 2021Pomaly sa lúčime s letom. Vo viniciach sa začína zber prvej tohtoročnej úrody hrozna. Toto obdobie prináša tradičné jarmoky, vinobrania s rôznymi špecialitami a burčiakom. Je to prvý produkt, ktorý ponúka vinár zo svojej úrody.
Burčiak je obľúbeným nápojom na Slovensku, ale aj v susedných krajinách, najmä na Morave, v Rakúsku a Nemecku.