Certifikované vinohrady v Rakúsku dosahujú rekordný počet hektárov
16. 01. 2025Rakúsko pokračuje v stanovovaní meradiel v ekologicky uvedomelom vinohradníctve. V súlade s rozsiahlym a nezávisle kontrolovaným vinohradníckym programom „Udržateľné Rakúsko“ sa v súčasnosti vinič pestuje takmer 12 000 hektárov viníc, čo zodpovedá 27 % celkovej plochy v Rakúsku. Ide o pozoruhodný vývoj vzhľadom na to, že certifikačný program bol spustený len pred desiatimi rokmi.
Ako sa vyrába nealkoholický gin?
16. 01. 2025Keď prvýkrát ochutnáte nealkoholický gin, je to ako otvoriť dvere do paralelného vesmíru. Vaša ďalšia otázka je ako sa vyrába nealkoholický gin? Dodržiava sa pri výrobe rovnaký postup ako pri tradičnej výrobe ginu a alkohol sa potom jednoducho odstráni?
Konvenčné, organické, biodynamické a naturálne vína vo Francúzsku: aké sú rozdiely?
13. 01. 2025Otázka, ktorá sa objavuje veľmi pravidelne. Treba povedať, že etikety vín, úprimne povedané, nepomáhajú spotrebiteľovi zorientovať sa... AB , HVE , Terra Vitis , Biodyvin , Demeter, čo tieto označenia vlastne znamenajú?
K akým jedlám sa najlepšie hodí červené víno?
10. 01. 2025Vy sa pýtate a WinePlanet odpovedá. Zaujíma vás, aké víno si vybrať k večeri, aký je rozdiel medzi rôznymi odrodami alebo ako správne servírovať šumivé víno? Someliér z WinePlanet je tu pre vás. Spýtajte sa nás na čokoľvek.
Silvester a šťastný nový rok
19. 12. 2024Silvester je známy ako posledná noc v roku, kedy mnohí ľudia očakávajú, že nový rok začnú oslavami. Je bežné, že 31. decembra od skorej noci sa začiatok nového roka očakáva so vzrušením. Silvester sa oslavuje na mnohých miestach po celom svete, zvyčajne začína v skorých nočných hodinách a končí na úsvite 1. januára s pohárom bubliniek.
Prípitok so šumivým vínom je kľúčový okamih Silvestra, kedy sa zamyslíme nad uplynulým rokom a tešíme sa na to, čo nám prinesie ten Nový 2025.