offerBox
1

22.8. - Prosecco Day

offerImage

Osviežujúce popoludnie plné chutí, hudby a skvelej atmosféry v štýlovom prostredí reštaurácie Apolka v centre Bratislavy.

Lístky
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA

2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.

Blog na tému Párovanie vína a jedla

Odísť z témy

Antipasti a TIP na víno

18. 08. 2022

Leto ešte nekončí. Ak chystáte s priateľmi letnú párty, nechajte sa inšpirovať receptom od Lenky na rýchle a farebné, talianske antipasti. A samozrejme k pravej letnej, talianskej atmosfére určite patrí Prosecco. Odporúčam Santa Margherita Prosecco di Valdobbiadene Superiore Brut.

Čítať viac >

Rakúske víno a grilovanie

16. 08. 2022

Bez grilovačky by to nebolo leto! Odborníci sa zhodujú, že rozmanité vína z Rakúska sa výborne spájajú s klobásami, steakami a trhaným bravčovým mäsom, čo potvrdil aj majster sveta v grilovaní Adi Matzek.

Grilovanie však nie je len ideálnou príležitosťou otvoriť si fľašu bieleho alebo ružového vína. Na svoje si tu prídu aj milovníci červené vína.

Čítať viac >

Tagliatelle s mäsovými guľkami a TIP na víno

04. 08. 2022

Taliansko patrí k najobľúbenejším cestovateľským destináciám Slovákov. Nielen pre nádherné more, ale i kvôli výbornej talianskej kuchyni a vínam. Slováci Taliansko milujú. Preneste si chuť tejto krajiny i k vám domov. Uvarte si podľa Lenkinho receptu tagliatelle s mäsovými guľkami a otvorte si k nim fľašu vína Rosso di Montalcino z vinárstva Pian delle Vigne.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.

Čítať viac >

Kuracie teriyaki s brokolicou a TIP na víno

19. 07. 2022

Ázijská kuchyňa patrí medzi najzdravšie kuchyne sveta. Je založená na rovnováhe. Základom je najmä veľa zeleniny, ryby, sója, tofu, huby, ryža a rezance. Mäso sa konzumuje v menšej miere ako u nás. Typickým prvkom ázijskej kuchyne je jej pikantnosť. Tá sa dosiahne buď rôznymi druhmi korenia, ale takisto ochutenými omáčkami. Lenka si pre vás pripravila rýchly recept na kuracie teriyaki s brokolicou a ryžou. K tomuto pokrmu odporúčam víno Reya Organica Tramín červený BIO 2020.

Čítať viac >

Medailóniky z bravčovej panenky - RECEPT a tip na víno

27. 06. 2022

Bravčová panenka patrí u nás k obľúbeným druhom mäsa. Avšak pripraviť ju tak, aby nebola vysušená, si vyžaduje už nejaké tie kuchárske zručnosti. Medailóniky z bravčovej panenky so zelenými fazuľkami obalenými v slaninke si môžete podľa Lenkinho receptu pripraviť na obed, či večeru. K nemu odporúčam dopriať si ovocný a hladký Pinot Noir z vinárstva Papillon – Víno od Francúza.

Čítať viac >

Steak z tuniaka – RECEPT a tip na víno

27. 06. 2022
Ryby by určite nemali chýbať v našom jedálničku. Podľa oficiálnych odporúčaní by sme mali ryby jesť aspoň dva razy do týždňa. Ryby sú zdrojom mnohých…
Čítať viac >

Lievance s čerešňovým rozvarom - RECEPT a tip na víno

22. 06. 2022
Čerešničky, čerešničky, čerešne, vy ste sa mi rozsypali po ceste... je známa pesnička. Čerešne máme radi hádam všetci. Navyše sú prospešné pre naše…
Čítať viac >

Grill & Chill s vínom – Aké víno párovať ku grilovaným jedlám

08. 06. 2022
Leto je tu a vy viete, čo to znamená. Je čas začať grilovať! Aj keď je grilovanie vonku často spojené hlavne s pitím piva, neexistujú žiadne pravidlá…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.