Blog on topic Graham's
Leave topicSpoznajte portské víno a jeho štýly
24. 10. 2022Portské víno, tiež známe ako Vinho do Porto, je portugalské fortifikované víno vyrábané v údolí rieky Douro na severe Portugalska. Mimo Portugalska sa tento štýl vín vyrába v Argentíne, Austrálii, Kanade, Francúzsku, Indii, Južnej Afrike, Španielsku a Spojených štátoch amerických, ale podľa smerníc Európskej únie pre chránené označenie pôvodu je povolené používať označenie "port wine" iba pre vína z Portugalska.
Sladké vína sú symbolom Vianoc
13. 12. 2021Dopyt po sladkých vínach v poslednej dobe výrazne klesol. Podľa someliéra WinePlanet.sk uprednostňujú zákazníci namiesto toho šumivé biele a plné červené vína. Avšak cukrovinky a sladké vína k Vianociam jednoducho patria.
Inšpirujte sa výberom najlahodnejších sladkých vínnych prekvapení.
Vianočná tokajská akcia len do 24.12. – 10% zľava na Tokajský výber 3,4,5 a 6 putňový a darčekový box.
Umenie portských vín Graham´s
20. 10. 2021Graham´s je prominentný „Port House.“ Vlastní jedny z najkvalitnejších viníc v údolí rieky Douro.
Graham’s je úplne nezávislá rodinná spoločnosť, je dôležitým obchodníkom s vínom známym vo svete pre svoju kvalitu najmä ročníkových portských vín.
Čokoládové brownie s lieskovcami - RECEPT a tip na víno
15. 10. 2021Hovorí sa, že víno a čokoláda je afrodiziakum. Kto by potom odolal tejto kombinácii? Tmavá horká čokoláda je zdrojom antioxidantov a zlepšuje prekrvenie organizmu. Spojenie vína a čokolády nie je príliš zaužívané. Veľa ľudí síce táto kombinácia láka, ale nevie, ako si správne vybrať víno k čokoláde. Ponúkame vám jednoduchý recept na čokoládové brownie a k nemu si nalejte portské víno z vinárstva Graham´s.
Sladké víno alebo dezertné víno
21. 09. 2021Sladké vína sú často prehliadaným a podceňovaným štýlom vín na trhu. Často krát sa stretneme s označením dezertné víno, správne pomenovanie je však prírodne sladké a fortifikované víno.
Ide o špecifickú skupinu vín, ktoré majú svoje významné miesto vo vínnom lístku. Cena týchto vín je vyššia, súvisí to s vyššími nákladmi pri pestovaní hrozna a tiež pri ich výrobnom procese. Avšak je v nich započítaná i pridaná hodnota. Najkvalitnejšie sladké a fortifikované vína môžu vyzrievať i niekoľko desaťročí.