Blog on topic Párovanie vína a jedla
Leave topicŠalát Nicoise - RECEPT a tip na víno
28. 07. 2021Leto nás láka svojimi slnečnými lúčmi k vode a do prírody. V kuchyni netrávime toľko času ako v zime, skôr vyhľadávame ľahké pokrmy, ktoré si môžeme pripraviť rýchlo a i mimo domova.
Šalát Nicoise si môžete pripraviť ideálne na obed alebo k večeri a k nemu si bez výčitiek doprajte svieže rosé z vinárstva Villa Maria.
Makovo - višňová kocka s mascarpone - RECEPT a tip na víno
27. 07. 2021Naša Lenka rada pripravuje jedlá a koláče zo sezónnej zeleniny a ovocia. Keďže momentálne v ovocných sadoch je čas dozrievania višní, prichystala pre vás letný recept na makovo – višňovú kocku s krémom mascarpone a k nemu som zvolila víno Summer Bubbles Višňa z vinárstva Miluron. Ovocné vína majú svoje osobitné postavenie, väčšina ľudí ich vyhľadáva pre ich sladkú ovocnú chuť. Skúste preto kombináciu višne s višňou.
Rozpáľ gril a páruj s vínom
15. 07. 2021Slnko, gril, hudba, priatelia, zábava a samozrejme chladný drink patria k letu. Stretnutia s priateľmi a rodinou si v tomto období vážime viac ako predtým. Leto je čas využiť maximálne potenciál grilovania a spolu so správnym výberom vín skvele doplnia jedlo. Existuje veľa vín, šumivých, bielych, ružových aj červených, ktoré môžete otvárať v lete s chuťou.
Víno môže byť v skutočnosti najuniverzálnejším partnerom k jedlu s výnimkou vody. Ale keď dôjde na veľký, šťavnatý, grilovaný steak, kto si ho chce dať s vodou?
Kuracia rolka plnená kozím syrom, sušenými paradajkami a bazalkou - RECEPT a tip na víno
13. 07. 2021Keďže vonku máme leto v plnom prúde, s Lenkou pokračujeme v príprave ľahkých letných jedál. Dnes to bude plnená kuracia rolka s omáčkou zo sušených paradajok a tarhoňou a k nej som pre vás vybrala biele víno z vinárstva Rothschild.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu
Jahodový cheesecake a ONA - RECEPT a tip na víno
23. 06. 2021Sezóna jahôd práve vrcholí a to je ten správy čas pripraviť si jahodovo syrový koláč, čiže po slovensky cheesecake. Dnes patrí k najpopulárnejším dezertom na Slovensku.
Existuje niekoľko verzií cheesecaku, Lenka pre vás pripravila jahodový. Spojenie sýto červenej farby zrelých jahôd s bielym krémom vytvorí lahodný a svieži cheesecake, ku ktorému nielen farebne, ale i chuťovo ladí ONA – ružové víno určené pre dámy, ktoré sa občas neboja zhrešiť.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu