Blog on topic Párovanie vína a jedla
Leave topicAntipasti a TIP na víno
18. 08. 2022Leto ešte nekončí. Ak chystáte s priateľmi letnú párty, nechajte sa inšpirovať receptom od Lenky na rýchle a farebné, talianske antipasti. A samozrejme k pravej letnej, talianskej atmosfére určite patrí Prosecco. Odporúčam Santa Margherita Prosecco di Valdobbiadene Superiore Brut.
Rakúske víno a grilovanie
16. 08. 2022Bez grilovačky by to nebolo leto! Odborníci sa zhodujú, že rozmanité vína z Rakúska sa výborne spájajú s klobásami, steakami a trhaným bravčovým mäsom, čo potvrdil aj majster sveta v grilovaní Adi Matzek.
Grilovanie však nie je len ideálnou príležitosťou otvoriť si fľašu bieleho alebo ružového vína. Na svoje si tu prídu aj milovníci červené vína.
Tagliatelle s mäsovými guľkami a TIP na víno
04. 08. 2022Taliansko patrí k najobľúbenejším cestovateľským destináciám Slovákov. Nielen pre nádherné more, ale i kvôli výbornej talianskej kuchyni a vínam. Slováci Taliansko milujú. Preneste si chuť tejto krajiny i k vám domov. Uvarte si podľa Lenkinho receptu tagliatelle s mäsovými guľkami a otvorte si k nim fľašu vína Rosso di Montalcino z vinárstva Pian delle Vigne.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.
Kuracie teriyaki s brokolicou a TIP na víno
19. 07. 2022Ázijská kuchyňa patrí medzi najzdravšie kuchyne sveta. Je založená na rovnováhe. Základom je najmä veľa zeleniny, ryby, sója, tofu, huby, ryža a rezance. Mäso sa konzumuje v menšej miere ako u nás. Typickým prvkom ázijskej kuchyne je jej pikantnosť. Tá sa dosiahne buď rôznymi druhmi korenia, ale takisto ochutenými omáčkami. Lenka si pre vás pripravila rýchly recept na kuracie teriyaki s brokolicou a ryžou. K tomuto pokrmu odporúčam víno Reya Organica Tramín červený BIO 2020.
Medailóniky z bravčovej panenky - RECEPT a tip na víno
27. 06. 2022Bravčová panenka patrí u nás k obľúbeným druhom mäsa. Avšak pripraviť ju tak, aby nebola vysušená, si vyžaduje už nejaké tie kuchárske zručnosti. Medailóniky z bravčovej panenky so zelenými fazuľkami obalenými v slaninke si môžete podľa Lenkinho receptu pripraviť na obed, či večeru. K nemu odporúčam dopriať si ovocný a hladký Pinot Noir z vinárstva Papillon – Víno od Francúza.